Кораблики з оселедця на шпажках
Інгредієнти:
- 150 г пряної солоної оселедця;
- 1 маринований огірок;
- 4 квадратних скибочки чорного хліба;
- 2 ч. л. негострої гірчиці;
- 50 г вершкового масла;
- 8 маслин без кісточок;
- 3 гілочки зелені кропу.
Приготування:
- Видалити з кірки хліба. Решту нарізати рівними, акуратними квадратами.
- Промазати основи дуже тонким шаром негострої гірчиці.
- Розм’якшити вершкове масло і змішати його з подрібненим кропом. За бажанням, присолити вийшов ароматний складу. Більш пряний відтінок йому можна надати за допомогою розтертого в ступці коріандру.
- Розподілити масу по хлібним скибочкам.
- Зверху покласти по шматочку оселедця і по половинці маслини.
- Маринований огірок нарізати якомога тонше і згорнути кожен слайс у вигляді вітрила. Встановити його на половинці маслини, закріпивши шпажкою або зубочисткою.
Прикрасити закуску маринованими овочами. Подати канапе на шпажках з оселедцем охолодженими.