Смачні канапки на святковий стіл – 10 рецептів

Кораблики з оселедця на шпажках

Інгредієнти:

  • 150 г пряної солоної оселедця;
  • 1 маринований огірок;
  • 4 квадратних скибочки чорного хліба;
  • 2 ч. л. негострої гірчиці;
  • 50 г вершкового масла;
  • 8 маслин без кісточок;
  • 3 гілочки зелені кропу.

Приготування:

  • Видалити з кірки хліба. Решту нарізати рівними, акуратними квадратами.
  • Промазати основи дуже тонким шаром негострої гірчиці.
  • Розм’якшити вершкове масло і змішати його з подрібненим кропом. За бажанням, присолити вийшов ароматний складу. Більш пряний відтінок йому можна надати за допомогою розтертого в ступці коріандру.
  • Розподілити масу по хлібним скибочкам.
  • Зверху покласти по шматочку оселедця і по половинці маслини.
  • Маринований огірок нарізати якомога тонше і згорнути кожен слайс у вигляді вітрила. Встановити його на половинці маслини, закріпивши шпажкою або зубочисткою.

Прикрасити закуску маринованими овочами. Подати канапе на шпажках з оселедцем охолодженими.

Дивіться також:  Гречка з грибами, цибулею і морквою – 7 рецептів приготування в мультиварці і в духовці
Прокрутка до верху