«Сонечка» з ікрою
Інгредієнти:
- ½ Булки білого хліба;
- вершкове масло;
- помідори черрі;
- кілька маслин без кісточок;
- 70 г червоної ікри;
- свіжа «кучерява» петрушка.
Приготування:
- Білий хліб позбавити від скоринки і вирізати з нього нетовсті круглі основи для канапе.
- Кожну заготовку густо змастити розм’якшеним вершковим маслом.
- Розподілити по хлібу червону ікру. Чим рівномірніше і густіше вийде її шар, тим смачніше буде готова закуска, тому використовуване кількість ікри можна збільшувати.
- Черрі розрізати навпіл. У кожної половинки з одного боку вирізати невеликий трикутник, щоб заготовка імітувала тільце комахи з крильцями.
- Розташувати черрі на ікрі. З половинки маслини зробити «голову» божої корівки. З решти вирізати цятки комахи.
Прикрасити канапе петрушкою. За бажанням, на закуску можна розкласти шматочки вареного курячого білка і зерна солодкої консервованої кукурудзи у вигляді апетитних ромашок, а також придумати інші способи її прикраси.