Смачні канапки на святковий стіл – 10 рецептів

«Сонечка» з ікрою

Інгредієнти:

  • ½ Булки білого хліба;
  • вершкове масло;
  • помідори черрі;
  • кілька маслин без кісточок;
  • 70 г червоної ікри;
  • свіжа «кучерява» петрушка.

Приготування:

  • Білий хліб позбавити від скоринки і вирізати з нього нетовсті круглі основи для канапе.
  • Кожну заготовку густо змастити розм’якшеним вершковим маслом.
  • Розподілити по хлібу червону ікру. Чим рівномірніше і густіше вийде її шар, тим смачніше буде готова закуска, тому використовуване кількість ікри можна збільшувати.
  • Черрі розрізати навпіл. У кожної половинки з одного боку вирізати невеликий трикутник, щоб заготовка імітувала тільце комахи з крильцями.
  • Розташувати черрі на ікрі. З половинки маслини зробити «голову» божої корівки. З решти вирізати цятки комахи.

Прикрасити канапе петрушкою. За бажанням, на закуску можна розкласти шматочки вареного курячого білка і зерна солодкої консервованої кукурудзи у вигляді апетитних ромашок, а також придумати інші способи її прикраси.

Дивіться також:  Плов з куркою – 10 рецептів приготування розсипчастого плову з куркою
Прокрутка до верху