Варіант з ковбасою салямі і огірками
Інгредієнти:
- 250 г якісної ковбаси салямі;
- 150 – 200 м «Голландського» або будь-якого іншого твердого/напівтвердого сиру;
- 1 свіжий огірок;
- мариновані печериці (дрібні);
- зелень петрушки;
- білий хліб.
Приготування:
- Білий хліб і копчену ковбасу нарізати однаковими прямокутними шматочками. Відразу укласти ці інгредієнти один на одного. За смаком можна попередньо злегка підсушити хліб в духовій шафі і остудити.
- Брусочки сиру зробити за розміром менше, ніж хліб і ковбаса. Укласти зверху на всю конструкцію.
- Парус зробити з тонкого слайсу свіжого огірка і закріпити його на канапе зубочисткою. На верхівку «щогли» насадити маринований гриб.
Викласти канапе на тарілку з петрушкою.