Пиріжки з листкового тіста з картоплею і печінкою
В якості основи для пиріжків можна взяти листкове тісто, а зробити начинку з картоплі і печінки.
Для цього потрібні:
- куряче яйце;
- пачка маргарину;
- по 5 г солі і соди;
- 10 мл оцту;
- 250 мл води;
- 700 р борошна;
- 3-4 картоплини;
- 450 г печінки;
- ріпчаста цибуля;
- спеції.
Щоб приготувати таку страву, потрібно зробити наступне:
- Збити яйце віночком, додати до нього воду, сіль і гашену оцтом соду, після чого ретельно перемішати.
- Маргарин натерти на тертці і змішати з борошном, після чого додати до сухих компонентів отриману рідину.
- Вимісити круте тісто, сформувати з нього грудку і відправити в холодильник.
- Печінка відварити картоплю, субпродукти перекрутити на м’ясорубці, а плоди розчавити ступкою, після чого перемішати складові і додати до них смажену цибулю, сіль і спеції.
- Розкачати листкове тісто тонким шаром, вирізати квадратики, наповнити їх начинкою і сформувати трикутні пиріжки. Обсмажити їх на рослинному жирі.
На замітку. Існує й інший варіант приготування цієї страви. Сформовані «трикутники» мажуть яєчним жовтком, посипають кунжутним насінням і запікають у духовці.