Смажені пиріжки з картоплею на сковороді: 7 рецептів

Пиріжки з листкового тіста з картоплею і печінкою

В якості основи для пиріжків можна взяти листкове тісто, а зробити начинку з картоплі і печінки.

Для цього потрібні:

  • куряче яйце;
  • пачка маргарину;
  • по 5 г солі і соди;
  • 10 мл оцту;
  • 250 мл води;
  • 700 р борошна;
  • 3-4 картоплини;
  • 450 г печінки;
  • ріпчаста цибуля;
  • спеції.

Щоб приготувати таку страву, потрібно зробити наступне:

  • Збити яйце віночком, додати до нього воду, сіль і гашену оцтом соду, після чого ретельно перемішати.
  • Маргарин натерти на тертці і змішати з борошном, після чого додати до сухих компонентів отриману рідину.
  • Вимісити круте тісто, сформувати з нього грудку і відправити в холодильник.
  • Печінка відварити картоплю, субпродукти перекрутити на м’ясорубці, а плоди розчавити ступкою, після чого перемішати складові і додати до них смажену цибулю, сіль і спеції.
  • Розкачати листкове тісто тонким шаром, вирізати квадратики, наповнити їх начинкою і сформувати трикутні пиріжки. Обсмажити їх на рослинному жирі.

На замітку. Існує й інший варіант приготування цієї страви. Сформовані «трикутники» мажуть яєчним жовтком, посипають кунжутним насінням і запікають у духовці.

Дивіться також:  Тісто для пельменів та вареників, які не розварюються – 8 ідеальних рецептів у домашніх умовах