Сметанний пиріг – 15 простих і дуже смачних рецептів

З баклажанами і курячою грудкою

Баклажани мають пряний нейтральний смак, ніжну текстуру і тому відмінно поєднуються з будь-яким м’ясом та іншими видами овочів.

Їх часто використовують для приготування гарячих м’ясних страв, але також з ними можна приготувати смачну випічку. Наприклад, сметанний пиріг.

Інгредієнти:

  • ½ Кг вареної курки;
  • два баклажана;
  • три цибулини;
  • два яйця;
  • чотири ложки сметани;
  • півпачки масла;
  • 380 г борошна;
  • 110 г сиру;
  • ч. л. пекарського порошку;
  • 1,5 ложки цукру.

Спосіб приготування:

  • Борошно змішайте з сіллю, цукром і розпушувачем. Потім додати м’яке масло, три ложки сметани і одне яйце.
  • Замісіть тісто, скачайте його в клубок, оберніть плівкою і поставте в холод на півгодини.
  • Для начинки наріжте курку, цибулю нашаткуйте і поріжте кубиками баклажани.
  • На підігрітому маслі обсмажте цибулю до рум’яного кольору, потім додайте до нього «сині», приправте все спеціями і тушкуйте 20 хвилин.
  • Потім змішайте баклажани з курячим м’ясом, при необхідності додайте ще трохи приправ.
  • В чаші збовтайте яйце з залишилася сметаною і вилийте суміш в начинку, акуратно перемішайте.
  • Охолоджене тісто розкачайте, перекладіть отриманий пласт у форму і сформуйте бортики. Наколіть основу виделкою, викладіть начинку і посипати її тертим сиром.
  • Запікайте пиріг півгодини (температура – 200°С).
Дивіться також:  Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів