З баклажанами і курячою грудкою
Баклажани мають пряний нейтральний смак, ніжну текстуру і тому відмінно поєднуються з будь-яким м’ясом та іншими видами овочів.
Їх часто використовують для приготування гарячих м’ясних страв, але також з ними можна приготувати смачну випічку. Наприклад, сметанний пиріг.
Інгредієнти:
- ½ Кг вареної курки;
- два баклажана;
- три цибулини;
- два яйця;
- чотири ложки сметани;
- півпачки масла;
- 380 г борошна;
- 110 г сиру;
- ч. л. пекарського порошку;
- 1,5 ложки цукру.
Спосіб приготування:
- Борошно змішайте з сіллю, цукром і розпушувачем. Потім додати м’яке масло, три ложки сметани і одне яйце.
- Замісіть тісто, скачайте його в клубок, оберніть плівкою і поставте в холод на півгодини.
- Для начинки наріжте курку, цибулю нашаткуйте і поріжте кубиками баклажани.
- На підігрітому маслі обсмажте цибулю до рум’яного кольору, потім додайте до нього «сині», приправте все спеціями і тушкуйте 20 хвилин.
- Потім змішайте баклажани з курячим м’ясом, при необхідності додайте ще трохи приправ.
- В чаші збовтайте яйце з залишилася сметаною і вилийте суміш в начинку, акуратно перемішайте.
- Охолоджене тісто розкачайте, перекладіть отриманий пласт у форму і сформуйте бортики. Наколіть основу виделкою, викладіть начинку і посипати її тертим сиром.
- Запікайте пиріг півгодини (температура – 200°С).