З додаванням в начинку вишні
Ягоди вишні – це один із способів зробити сочень з сиром ще смачніше. Для цієї мети підійде як свіжа вишня, так і заморожена, але обов’язково без кісточок. Як ягідних варіантів в сирну начинку можна також додати смородину, чорницю або агрус, а для варіанту з вишнею слід підготувати:
- 320 г борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г сметани;
- 3,5 г розпушувача;
- 2 яйця;
- 200 г сиру;
- 60 г ягід вишні без кісточок;
- цукор, ванілін і сіль за смаком.
Хід роботи:
- З борошна, сметани, солі, натертого на тертці масла, розпушувача і яйця замісити еластичне пісочне тісто, яке стабілізуємо чверть години на холоді.
- Сир з білком, цукром і ваніліном перетворити в гомогенну пасту з допомогою блендера.
- Тісто розкачати до 5 мм аркуша, вирізати з нього гуртки, які змастити сирною пастою, зверху покласти кілька вишеньок і скласти навпіл. Краї пиріжка можна трохи защипнути, придавивши ручкою ложки або зубцями виделки, але середина повинна бути відкритою.
- Сформовані вироби обробити сумішшю жовтка і води, а далі готувати в духовці аналогічно попереднім рецептами.