Приготувати смачний солодкий пиріг на швидку руку не складе праці. Для цього не треба возитися з приготуванням тіста просто подрібніть пісочне печиво в процесорі. Крихти, які вийшли і будуть тестом для швидкого солодкого пирога.
Рецепт солодкого бананового пирога з кремом на швидку руку:
Цей рецепт складається з таких компонентів:
- – 120 г вершкового масла;
- – 350 г крихт пісочного печива;
- – 150 г цукрового піску;
- – 80 р борошна кукурудзяного;
- – солі на кінчику чайної ложки;
- – 850 мл молока;
- – 5 яєчних жовтків;
- – 1,5 чайної ложки есенції ванілі;
- – 3 банана;
- – 175 мл жирних вершків.
Випікатися пиріг буде всього лише 15 хвилин, вийде 10 порцій.
Покроковий процес приготування пирога
- Приготування починайте з розігрівання духовки. Виставите в ній температуру до 180 градусів.
- У сковорідці розтопити вершкове масло (90 г).
- У запеченої формі змішайте пісочний крихти з цим маслом і розрівняйте гладким коржем. Поставте в духовку на 15 хвилин.
Тепер займіться начинкою для солодкого пирога. Дуже зручно готувати у великій каструлі. В ній з’єднайте цукор, кукурудзяне борошно і сіль. - Долийте сюди молоко і розмішайте. Поставте на середній вогонь і заваріть до кипіння.
- Через хвилину зменшіть вогонь і тоненькою цівкою введіть збиті яєчні жовтки і швидко змішуйте. Варіть близько 2 хвилин, поки суміш не росіл.
Приберіть каструлю з вогню і додати ванільну есенцію з залишок вершкового масла. Банан розріжте на шматочки. - Півпорції начинку викладіть на тісто, а зверху викладіть банани, потім знову залийте начинкою. Всі пиріг готовий. Дайте йому настоятися в холодному місці. А перед подачею прикрасьте збитими вершками.
Солодкі пироги на швидку руку в духовці
Швидкі пироги можна готувати з різними фруктовими начинками ось, наприклад, варіант з персиками:
Приготування солодкого пирога з персиками:
Час приготування десерту 30 хвилин, розрахований він на 2 порції.
Візьміть такі продукти:
- – 1 склянка борошна;
- – 0,6 кг цукру;
- – 1 пачка вершкового масла;
- – 3 столові ложки лимонного соку;
- – 7 персиків.
Готувати солодкий пиріг на швидку руку будемо так:
- Борошно перемішуємо з цукром, маслом і незначною кількістю води, перемішуємо. Персики очистити від кісточок і шкірки, нарізаємо їх на часточки.
- Форму для випічки застелим пергаментом, викладемо персики, а зверху накриємо тестом. Змастимо лимонним соком і поставимо випікатися на 20 хвилин.
- Готовий пиріг перевернути на плоске блюдо.
- Замість персиків можете покласти полуницю, яблука, абрикоси або ківі.