Сосиски в листковому тісті – рецепт в духовці

Готуємо не тільки в духовці

Щоб поласувати сосисками в тісті, не обов’язково відправляти їх саме в духовку. Є й інші способи отримати апетитну закуску, наприклад, в сковороді або мультиварці. І готувати теж легко і швидко.

На паличці у сковорідці

 

Якщо наколоти сосиску на паличку і прямо з неї посмажити на сковороді, вийде дуже весело. Так буде зручно їсти, і руки залишаться чистими. Подібний варіант особливо до душі дітворі: нікому з дорослих не прийде в голову суворо прикрикнути «Не лізь в тарілку руками!».

Нам знадобляться:

  • півкілограма листкового тіста (якщо смажимо дітям, можна заздалегідь замісити його вдома, а не купувати готове в магазині);
  • штук 8 — 10 сосисок (для дітей, знову ж таки, сосиски можуть замінити з «сарделеобразные» котлетки);
  • відповідну кількість шпажок;
  • оливкова або соняшникова рафінована олія.

«Чаклувати» доведеться недовго.

  • «Роздягнені» сосиски нанизуємо на шпажки.
  • Беремо пласт підготовленого тіста, розкачуємо як можна тонше.
  • Гострим ножем нарізаємо неширокі смужки.
  • Кожну сардельку (сосиску) загортаємо в тісто, починаючи з краю «стрічки».
  • Складаємо в сковороду з майже киплячим маслом (так, щоб вони не стикалися). Смажимо, перевертаючи, до тих пір, поки не буде рум’яної скориночки з двох сторін.
  • Трохи охолоджуємо на паперовому рушнику, даємо стекти зайвому маслу. Командуємо «Налітай!».
  • Мультиварка в допомогу

     

    Користуватися цим кухонним приладом дуже зручно, якщо потрібно приготувати маленьку порцію: в чашу мультиварки помістяться не більше 4-5 сосисок.

    Для вечері на двох візьмемо:

    • п’ять сосисок або нетолстых сардельок;
    • до 150 г сиру;
    • півпачки (близько 250 г) дріжджового листкового тіста;
    • сире яєчко;
    • масло вершкове або рослинна олія (рафінована).

    Як будемо готувати?

  • З сосисок прибираємо плівку. З сиру робимо тонкі пластиночки.
  • Тісто (заздалегідь розморожене) розкачуємо тоненько, ділимо на пластини.
  • Кожну сосиску акуратно закутуємо: спочатку накручуємо сир, а на нього – тісто. Нехай постоять на столі з півгодинки.
  • Несильно збиваємо яйце, обмазуємо по черзі всі сардельки.
  • Прибираємо в мультиварочную чашу (вже з маслом на дні). Натискаємо клавішу «Випічка» або «Смаження».
  • Дивіться також:  Канапе на шпажках – 9 рецептів приготування на святковий стіл

    В мультиварці сосиски добре испекутся або обсмажаться залежить від бажання їдців.

    Для першого варіанту треба задати час 25 хвилин. Для другого буде достатньо від 15-ти до 20-ти.

    Прокрутка до верху