Готуємо не тільки в духовці
Щоб поласувати сосисками в тісті, не обов’язково відправляти їх саме в духовку. Є й інші способи отримати апетитну закуску, наприклад, в сковороді або мультиварці. І готувати теж легко і швидко.
На паличці у сковорідці
Якщо наколоти сосиску на паличку і прямо з неї посмажити на сковороді, вийде дуже весело. Так буде зручно їсти, і руки залишаться чистими. Подібний варіант особливо до душі дітворі: нікому з дорослих не прийде в голову суворо прикрикнути «Не лізь в тарілку руками!».
Нам знадобляться:
- півкілограма листкового тіста (якщо смажимо дітям, можна заздалегідь замісити його вдома, а не купувати готове в магазині);
- штук 8 — 10 сосисок (для дітей, знову ж таки, сосиски можуть замінити з «сарделеобразные» котлетки);
- відповідну кількість шпажок;
- оливкова або соняшникова рафінована олія.
«Чаклувати» доведеться недовго.
Мультиварка в допомогу
Користуватися цим кухонним приладом дуже зручно, якщо потрібно приготувати маленьку порцію: в чашу мультиварки помістяться не більше 4-5 сосисок.
Для вечері на двох візьмемо:
- п’ять сосисок або нетолстых сардельок;
- до 150 г сиру;
- півпачки (близько 250 г) дріжджового листкового тіста;
- сире яєчко;
- масло вершкове або рослинна олія (рафінована).
Як будемо готувати?
В мультиварці сосиски добре испекутся або обсмажаться залежить від бажання їдців.
Для першого варіанту треба задати час 25 хвилин. Для другого буде достатньо від 15-ти до 20-ти.