Як приготувати соус для лазаньї
Соус болоньєзе для лазаньї просто незамінний інгредієнт. Саме він надає страві неповторний смак.
Необхідні продукти:
- 20 мл червоного вина;
- 0,7 кг помідор;
- ложка оливкової олії і стільки ж вершкового;
- 0,3 кг фаршу;
- цибулина і морквина;
- спеції за смаком і один лавровий лист.
Процес приготування:
- Лук очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки, морква звільняємо від шкірки і натираємо.
- Помідори заливаємо окропом і легко знімаємо з них шкірку, потім нарізаємо на кубики.
- Подрібнену цибулю обсмажуємо на суміші з двох масел, додаємо моркву, тушкуємо овочі на повільному вогні.
- Викладаємо до них фарш, розминаємо, щоб не було грудок, приправляємо спеціями і тушкуємо близько 15 хвилин.
- Вливаємо вино, чекаємо, коли воно випарується, відправляємо на сковороду помідори, перемішуємо і тримаємо до готовності ще приблизно 30 хвилин.