Соус болоньєзе – 8 рецептів в домашніх умовах

Як приготувати соус для лазаньї

Соус болоньєзе для лазаньї просто незамінний інгредієнт. Саме він надає страві неповторний смак.

Необхідні продукти:

  • 20 мл червоного вина;
  • 0,7 кг помідор;
  • ложка оливкової олії і стільки ж вершкового;
  • 0,3 кг фаршу;
  • цибулина і морквина;
  • спеції за смаком і один лавровий лист.

Процес приготування:

  • Лук очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки, морква звільняємо від шкірки і натираємо.
  • Помідори заливаємо окропом і легко знімаємо з них шкірку, потім нарізаємо на кубики.
  • Подрібнену цибулю обсмажуємо на суміші з двох масел, додаємо моркву, тушкуємо овочі на повільному вогні.
  • Викладаємо до них фарш, розминаємо, щоб не було грудок, приправляємо спеціями і тушкуємо близько 15 хвилин.
  • Вливаємо вино, чекаємо, коли воно випарується, відправляємо на сковороду помідори, перемішуємо і тримаємо до готовності ще приблизно 30 хвилин.
Дивіться також:  Заливне з курки — 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху