Соус для котлет м’ясних, курячих, рибних – 6 рецептів

Пікантний грибний соус до м’яса

Якщо не знаєте, як урізноманітнити звичне меню, використовуйте безпрограшний секретний інгредієнт – неповторний грибний соус.

Щоб його приготувати, необхідний наступний набір продуктів:

  • 200 грам свіжих або сухих грибів;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 2 ст. води;
  • 50 г вершків;
  • 50 г вершкового масла;
  • часник;
  • мелений перець;
  • сіль.

Приготування:

  • Гриби відварити в підсоленій воді до повної готовності. Злити бульйон в окрему ємність, він ще стане в нагоді.
  • Розтопити масло на сковороді і додати в нього борошно, злегка обсмажити.
  • Додати до борошна бульйон, потім гриби і гарненько протомитися.
  • Присмачити спеціями, прибрати з вогню, приправити часником.
  • Соус повинен добре охолонути, потім ви зможете «пюрировать» його в блендері.
  • Додавайте такий соус до м’ясних котлет або іншим стравам з м’яса.
  • Щоб він вийшов максимально смачним – використовуйте свіжі білі гриби.
Дивіться також:  Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!
Прокрутка до верху