Пікантний грибний соус до м’яса
Якщо не знаєте, як урізноманітнити звичне меню, використовуйте безпрограшний секретний інгредієнт – неповторний грибний соус.
Щоб його приготувати, необхідний наступний набір продуктів:
- 200 грам свіжих або сухих грибів;
- 3 ст. л. борошна;
- 2 ст. води;
- 50 г вершків;
- 50 г вершкового масла;
- часник;
- мелений перець;
- сіль.
Приготування:
- Гриби відварити в підсоленій воді до повної готовності. Злити бульйон в окрему ємність, він ще стане в нагоді.
- Розтопити масло на сковороді і додати в нього борошно, злегка обсмажити.
- Додати до борошна бульйон, потім гриби і гарненько протомитися.
- Присмачити спеціями, прибрати з вогню, приправити часником.
- Соус повинен добре охолонути, потім ви зможете «пюрировать» його в блендері.
- Додавайте такий соус до м’ясних котлет або іншим стравам з м’яса.
- Щоб він вийшов максимально смачним – використовуйте свіжі білі гриби.