Соус для котлет м’ясних, курячих, рибних – 6 рецептів

Вершковий соус для курячих котлет

До розряду класичних також відноситься і вершковий соус. Він чудово підходить до білого м’яса та риби. Його ніжна текстура підкреслює делікатність страви, створюючи неповторний ансамбль смаку.

Інгредієнти:

  • вершки або фермерська сметана високої жирності – не менш 200 мл;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • вода або бульйон – 1 склянка;
  • вершкове масло 30 грам;
  • перець;
  • цибуля шніт;
  • часник;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • В злегка підігріту сковороду вилити вершки або сметану. Якщо використовуються вершки, то кількість доданого бульйону потрібно зменшити.
  • Прогріти сметану, але не допускати кипіння, додати до неї дрібно порубаний лук шніт.
  • Вмішати в вершки борошно невеликими порціями за допомогою віночка і додати бульйон.
  • Борошно відмінно розчиняється в соусі, не утворює грудочок.
  • Приправити, додати масло і проварити на слабкому вогні. Не кип’ятити!
  • Перетерти часник.
  • Зняти сковороду з вогню, додати часник і накрити кришкою, щоб соус ввібрав пряний аромат перцю, ноти цибулі і пікантність часнику.

Рада! Слідкуйте за консистенцією. Сметанний соус не повинен бути густим, ні рідким. По щільності він повинен нагадувати підливу.

Дивіться також:  Як приготувати скумбрію в духовці? 8 рецептів
Прокрутка до верху