Вершковий соус для курячих котлет
До розряду класичних також відноситься і вершковий соус. Він чудово підходить до білого м’яса та риби. Його ніжна текстура підкреслює делікатність страви, створюючи неповторний ансамбль смаку.
Інгредієнти:
- вершки або фермерська сметана високої жирності – не менш 200 мл;
- борошно – 1 ст. ложка;
- вода або бульйон – 1 склянка;
- вершкове масло 30 грам;
- перець;
- цибуля шніт;
- часник;
- сіль.
Спосіб приготування:
- В злегка підігріту сковороду вилити вершки або сметану. Якщо використовуються вершки, то кількість доданого бульйону потрібно зменшити.
- Прогріти сметану, але не допускати кипіння, додати до неї дрібно порубаний лук шніт.
- Вмішати в вершки борошно невеликими порціями за допомогою віночка і додати бульйон.
- Борошно відмінно розчиняється в соусі, не утворює грудочок.
- Приправити, додати масло і проварити на слабкому вогні. Не кип’ятити!
- Перетерти часник.
- Зняти сковороду з вогню, додати часник і накрити кришкою, щоб соус ввібрав пряний аромат перцю, ноти цибулі і пікантність часнику.
Рада! Слідкуйте за консистенцією. Сметанний соус не повинен бути густим, ні рідким. По щільності він повинен нагадувати підливу.