Соус для котлет м’ясних, курячих, рибних – 6 рецептів

З майонезом і тертим сиром

Щоб присмачити некалорійне і досить прісне м’ясо нежирної риби або курки, італійські кухарі придумали чудовий освіжаючий майонезний соус для курячих котлет або рибного філе, приготованого на пару.

Зробити його нескладно, необхідні такі компоненти:

  • сир російський – 100 грам.
  • жирна сметана – 2 ст. л.
  • майонез – 2 ст. л.
  • огірки солоні – 2 шт.
  • зелений кріп.
  • часник.
  • лимонний сік.
  • мелений перець.

Як приготувати:

  • Огірки і сир необхідно натерти на тертці, додати до них подрібнений часник рубаний кріп. Змішати все до однорідності.
  • Потім приступити до рідких компонентів – змішати майонез, сметану, сік половини лимона. Додати перець.
  • З’єднати сирну масу з майонезній. Готувати на водяній бані, постійно помішуючи.

Можна подавати як гарячим, так і захололим. Відмінно доповнює не тільки м’ясні страви, але і різноманітні закуски.

Дивіться також:  Цибульний пиріг – 13 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху