З майонезом і тертим сиром
Щоб присмачити некалорійне і досить прісне м’ясо нежирної риби або курки, італійські кухарі придумали чудовий освіжаючий майонезний соус для курячих котлет або рибного філе, приготованого на пару.
Зробити його нескладно, необхідні такі компоненти:
- сир російський – 100 грам.
- жирна сметана – 2 ст. л.
- майонез – 2 ст. л.
- огірки солоні – 2 шт.
- зелений кріп.
- часник.
- лимонний сік.
- мелений перець.
Як приготувати:
- Огірки і сир необхідно натерти на тертці, додати до них подрібнений часник рубаний кріп. Змішати все до однорідності.
- Потім приступити до рідких компонентів – змішати майонез, сметану, сік половини лимона. Додати перець.
- З’єднати сирну масу з майонезній. Готувати на водяній бані, постійно помішуючи.
Можна подавати як гарячим, так і захололим. Відмінно доповнює не тільки м’ясні страви, але і різноманітні закуски.