Кисло-солодкий соус для креветок
Соус має освіжаючий і незвичайним смаком. Він здатний додати креветок підбадьорливий смак та легкість.
Інгредієнти:
- перець болгарський червоний – 1 шт.;
- креветки очищені – 320 г;
- томат – 2 шт.;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- ананаси консервовані – 260 г;
- імбир – 2 см. кореня;
- соєвий соус – 2 ст. ложки;
- часник – 1 зубчик;
- крохмаль – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Перець знадобиться у вигляді соломки. Томати порізати так, щоб вийшли кубики.
- Дрібно нарізати часникові зубчики і імбирний корінь. Злити сік з ананасів, але далеко не прибирати. Він ще знадобиться для приготування.
- У сковороду влити олію. Прогріти. Додати імбир і часник. Півхвилини посмажити. Помістити перець болгарський, слідом томати. Потомити п’ять хвилин. Закинути кубики ананасів і згасити пару хвилин.
- В ананасовий сік влити соєвий соус і додати крохмаль. Збити.
- Отриману масу влити в сковороду і тушкувати дві хвилини.