Соус для піци – 7 рецептів соусів для піци в домашніх умовах

Різні варіації соусу для піци

Крім традиційних і найбільш розповсюджених варіантів приготування соусу, є такі, які називаються «на любителя». Рецепти незвичні, але дуже смачні, як і традиційні. Коли хочеться спробувати абсолютно новий смак, можна звернутися до цих рецептами.

Сирно – гірчичний соус для піци

Аналог білого соусу, схожий на нього кольором, але повністю відрізняється смаком.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце – 4 шт.
  • Нежирна сметана – 200 гр.
  • Сир твердий (будь-який сорт) – 100 гр.
  • Сухий гірчичний порошок – чайна ложка.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – столова ложка.
  • Сіль/перець – за смаком.

Спосіб приготування:

Яйця зварити таким чином, щоб жовток у яйці залишався всередині рідким, зовні твердим. Білки для приготування не знадобляться, жовтки потрібно розтерти, поступово додаючи до них масло. В отриману жовткову масу додати гірчицю. Потім також поступово додавати сметану. Соус потрібно заважати до тих пір, поки консистенція не стане однорідною. Потім додати всі інгредієнти, крім сиру. Його попередньо потрібно потерти на дрібній тертці.

Поступово додавши сир в останню чергу, соус потрібно поставити на водяну баню на 5 хвилин. До кипіння доводити не можна! Для варіювання смаку сорт сиру можна змінювати. Лимонну кислоту при бажанні можна замінити винним або яблучним.

Соус для піци з червоного болгарського перцю

Помідори в цьому рецепті не використовуються взагалі. Перець привносить свій специфічний приємний смак, повністю замінюючи томати. Перець також можна використовувати в деяких інших рецептах, замінюючи помідори, але потрібно звертати увагу на додаткові продукти.

Інгредієнти:

  • Червоний болгарський перець великого розміру – 4 шт.
  • Курячий бульйон – 150 мл
  • Базилік – кілька гілочок.
  • Перець чилі мелений – чайна ложка.
  • Сіль і чорний перець – за смаком.
Дивіться також:  Піца з креветками – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Спосіб приготування:

Перці необхідно запікати в духовці протягом 15 хвилин при температурі 200 градусів. Можна запекти їх і в мікрохвильовці, але тоді час скорочується до 8 — 10 хвилин при середній потужності. Перці потрібно очистити від шкірки і насіння.

Щоб не мучитися звільнення від шкірки, гарячі перці потрібно покласти на 20 хвилин у поліетиленовий пакет. Потім запечені перці збити до консистенції пюре, додати курячий бульйон і спеції. Соус необхідно перелити в каструлю і варити на повільному вогні до кінцевого загустіння. Після цього остудити і застосовувати за призначенням.

Шоколадний соус для піци

Деякі люди не можуть жити без шоколаду. Спеціально для ласунів придумали рецепт з додаванням какао і шоколаду. Смак виходить дуже незвичайний, деякі навіть називають таку піцу «піца – десерт». Для того щоб переконатися, чи вартий цей соус такого звання, обов’язково потрібно приготувати його самостійно. Рецепт вимагає підвищеної уваги і постійного помішування, так як шоколад – інгредієнт примхливий.

Інгредієнти:

  • Молоко пастеризоване – 250 гр.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Жовток курячий – 2 шт.
  • Какао у вигляді порошку – 5 ч. л.
  • Шоколад будь-якого виду – 70 гр.
  • Лікер – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Необхідно розтопити Шоколад на водяній бані. Поки шоколад топиться, у молоко додати какао і цукор, перемішати. До цієї суміші додати шоколад розтанув і все ретельно перемішати. Крупинки цукру не повинні відчуватися. Потім у соус потрібно додати яєчні жовтки і лікер, знову ретельно перемішати. Соус поставити на водяну баню, перемішуючи довести його до однорідного стану.

Коли соус прийде в необхідний стан, додати в нього масло і ще раз добре перемішати. Такий соус використовують у гарячому стані, так як в холодному він може розподілитися нерівномірно.

Дивіться також:  Піца на листковому тісті: 12 рецептів на дріжджовому і бездріжджовому тісті

Прості і смачні рецепти приготування соусу для піци допоможуть порадувати домочадців і привнесуть нові нотки в звичне меню. Рецепти можна змінювати, додаючи якісь нові інгредієнти, але важливо пам’ятати про те, що є несумісні продукти і з ними краще не експериментувати. Так, в шоколадний соус не варто додавати овочі, а в вегетаріанське меню не впишеться куряче яйце.