Крильця в медово – соєвому маринаді
Нижче запропоновано швидкий і простий рецепт, який підкорить вас з першої порції. Крильця в медово соєвому соусі чудово доповнить будь-який гарнір.
Для реалізації такого рецепта знадобляться:
- курячі крильця – 1 кг;
- «курячі» спеції – за смаком;
- бджолиний мед – 3 ст. л.;
- томат-паста чи кетчуп – 2 ст. л.;
- соєвий соус – 5 ст. л.;
- масло рослинне – 3 ст. л.;
- часник – 3 зубчики.
Алгоритм приготування простий:
- Добре промиваємо крила під струменем води і залишаємо сохнути.
- Для маринаду змішуємо спеції, соус, кетчуп, масло, часник і мед.
- У глибокий посуд викладаємо крильця і заливаємо підготовленим соусом. Перемішуємо руками для рівномірного розподілу маринаду. Залишаємо просочуватися на 3 – 4 години. Чим довше настоюються крильця в маринаді з соєвим соусом, тим насиченішим і гостріше буде готове блюдо.
- Доводимо температуру в духовці до 210 градусів. Крила розкладаємо по листу, змащеного маслом.
- Печемо заготовки в духовці 35 – 45 хвилин.