Яловичина в соєвому соусі
Нижче запропонований покроковий рецепт, за яким яловичина готується за півгодини, але завжди виходить м’якою і тане в роті. Через нетривалого часу готування, м’ясо зберігає в собі всі корисні речовини.
Для приготування знадобиться:
- яловичина – 1 кг;
- часник – 4 зуб;
- білий цибуля – 2 шт.;
- соєвий соус – 200 мл;
- червоний гострий перець – за смаком.
Процес приготування:
- Тонкими смужками нарізаємо яловичину. Стежимо, щоб розріз проходив уздовж волокна. Чим тонше шматки, тим швидше приготується блюдо.
- Викладаємо яловичину в глибокий посуд і заливаємо соєвим соусом. Залишаємо маринуватися в холодному місці на 4 – 5 годин. А краще на всю ніч.
- Нарізаємо цибулю кубиками і обсмажуємо до прозорості. Для більш гострого страви можна на цьому етапі додати дрібно порізаний гострий стручок.
- До цибулі і перцю додаємо яловичину, перемішуємо і тушкуємо на сильному вогні 20 – 25 хвилин, періодично помішуючи. При необхідності додаємо воду.
- Тушкуємо ще 15 – 20 хвилин, після закінчення яких яловичина в соєвому соусі буде готова.