Домашній рецепт Болоньєзе
Склад продуктів: стандартна пачка спагетті, 330 г яловичого фаршу, 3 л готового курячого бульйону, суміш сухого чебрецю, орегано, білого перчика, цибулина, 270 г консервованих томатів, часник за смаком, 3 великі ложки томат-пасти, 70 г напівтвердого сиру, вершкове масло.
- Дуже дрібно нарубані цибулю з часником обсмажуються 3-4 хвилини. Сюди ж викладається фарш.
- Через 12-15 хвилин в сковорідку відправляються консервовані томати без шкірки. Їх потрібно розчавити виделкою.
- У сковорідку додаються приправи, сіль, томат-паста, трохи бульйону. При постійному помішуванні її вміст має перетворити в однорідну масу.
- Макаронні вироби готуються в курячому бульйоні, до них додається вершкове масло. Вони вирушають у невелику каструлю або сотейник. Зверху викладається вміст сковорідки і тертий сир. Маса залишається на плиті до того моменту, поки він повністю не розплавиться.
Традиційно подаються спагетті Болоньєзе з фаршем в одному великому блюді.