Чорні спагетті з креветками у вершковому соусі
Пропонуємо приготувати екзотичний вид макаронів в соусі — чорні спагетті з креветками. Це блюдо готується з особливих макаронів, в які додано чорнило каракатиці. І хоча вигляд їх дещо незвичний, на смак вони дуже навіть цікаві. В них чути нотка чогось морського, а тому з ними ідеально виходить паста з морепродуктами.
Купуємо:
- 250 г спагетті чорного кольору;
- креветки очищені — 300 г;
- вершки — 200 г;
- лимон (потрібно половинка).
Ще потрібні маленький пучок петрушки, пара зубків часнику і пару ложок хорошого оливкової олії.
- Поки варяться макарони, тушкуємо на олії розморожені креветки. Коли сік майже випарувався, додаємо вершки, роздавлений часник, сік половинки лимона, частина нарубаної петрушки і спеції.
- Все перемішуємо, трохи уварюємо і з’єднуємо з макаронами.
- Зелень зверху посипаємо для прикраси.