Спагетті з креветками у вершковому соусі – сім нескладних рецептів

Варіант приготування з сиром

На основі базового рецепту можна приготувати самі різні варіанти соусу. Дуже приємна і пікантна заправка виходить з вершками і сиром.

В даному випадку радимо не дотримуватися суворих пропорцій, крім співвідношення креветок і макаронів 1х1.

Тобто якщо берете 200 г макаронів, то приблизно стільки ж, але не менше, візьміть і очищених креветок.

Крім них вам знадобляться:

  • шматочок пармезану;
  • півсклянки жирних вершків;
  • сіль і чорний мелений перець;
  • трохи білого сухого вина;
  • масло вершкове;
  • часник;
  • італійські трави.

Готувати будемо так:

  • Після обжарювання часнику кладемо в масло креветки, попередньо розморожені в гарячій воді. Далі, відкидаємо їх, даємо стекти воді і відправляємо на сковороду. Туди ж йдуть сіль, перець, травички і вершки. Не забудьте всипати жменю натертого пармезану і влити вино.
  • Насолоджуємося, поки вся суміш булькає, виділяючи запаморочливі аромати, схожі з ароматами справжньої італійської тратторії.
  • В самому кінці кладемо готові макарони і прогріваємо. У тарілки розкладаємо готову пасту, зверху посипаємо її тертим сиром і прикрашаємо свіжим базиліком.

Цей рецепт готується з королівськими креветками, проте відмінно підійдуть і тигрові, а також звичайні дрібні. Важливо тільки дотримувати загальні пропорції продуктів.

Дивіться також:  Плов в духовці з куркою – 5 рецептів, як приготувати
Прокрутка до верху