Варіант приготування з сиром
На основі базового рецепту можна приготувати самі різні варіанти соусу. Дуже приємна і пікантна заправка виходить з вершками і сиром.
В даному випадку радимо не дотримуватися суворих пропорцій, крім співвідношення креветок і макаронів 1х1.
Тобто якщо берете 200 г макаронів, то приблизно стільки ж, але не менше, візьміть і очищених креветок.
Крім них вам знадобляться:
- шматочок пармезану;
- півсклянки жирних вершків;
- сіль і чорний мелений перець;
- трохи білого сухого вина;
- масло вершкове;
- часник;
- італійські трави.
Готувати будемо так:
- Після обжарювання часнику кладемо в масло креветки, попередньо розморожені в гарячій воді. Далі, відкидаємо їх, даємо стекти воді і відправляємо на сковороду. Туди ж йдуть сіль, перець, травички і вершки. Не забудьте всипати жменю натертого пармезану і влити вино.
- Насолоджуємося, поки вся суміш булькає, виділяючи запаморочливі аромати, схожі з ароматами справжньої італійської тратторії.
- В самому кінці кладемо готові макарони і прогріваємо. У тарілки розкладаємо готову пасту, зверху посипаємо її тертим сиром і прикрашаємо свіжим базиліком.
Цей рецепт готується з королівськими креветками, проте відмінно підійдуть і тигрові, а також звичайні дрібні. Важливо тільки дотримувати загальні пропорції продуктів.