Паста з морепродуктами в вершково-часниковому соусі
На півкіло морепродуктів в цьому рецепті береться 300 р спагеті, 250 г вершків, пару середнього розміру помідор, трохи часнику, сіль, сушений базилік і перець за смаком.
Робиться це блюдо так:
- Відварюємо за рецептурою спагетті.
- У сковороді на невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо розморожені морепродукти. Точніше, не обсмажуємо, а выпариваем з них рідина.
- На тертці протираємо помідори або, звільнивши їх від шкірки, просто подрібнюємо блендером.
- Томатну масу додаємо до морепродуктів і перемішуємо.
- Приправляємо суміш сухим базиліком, перцем і сіллю, кладемо трохи дрібно нарізаного часнику.
- Загасивши все разом хвилини три, додаємо вершки і знову тримаємо на вогні ще пару хвилин.
- Викладаємо відварені спагетті і знову все перешиваємо.
Іноді радять таке блюдо посипати тертим сиром. Так ось, у справжніх італійських ресторанах не прийнято посипати сиром спагетті з морепродуктами. Чому — незрозуміло, але не прийнято і все.