Стегенця в духовці з майонезом, часником і картоплею
Стегенця з картоплею – воістину фаворит серед чоловіків. Воно надзвичайно смачне і ситне, курочка виходить ароматною, а картопля золотистої і розсипчастою.
Інгредієнти:
- курка;
- часник – 6 зубчиків;
- майонез – 4 ст. л.;
- картопля – 1 кг;
- сіль, перець за смаком;
- майоран і орегано за бажанням.
Рецепт:
- Промити тушку, видалити залишки пір’я, зайвий жир.
- Обробити тушку порізати на шматочки.
- Часник порубати, нашпигувати їм м’ясо. Втерти сіль, перець. Обмазати майонезом.
- Змастити деко олією. В якості альтернативи можна долити трохи води: вона не дасть страви пригоріти, поки не виділиться жир.
- Покласти курку на деко, запікати протягом півгодини при температурі 180 град.
- Почистити картоплю, нарізати тонкими кружечками.
- Дістати деко. Курячі шматочки зрушити до країв, в центр викласти картоплю. Перемішати з курячим жиром, посолити. У разі необхідності підлити воду.
Поставити страву в духовку, готувати ще 40-50 хвилин до готовності, після чого подати.