Стегенця в духовці з майонезом і часником – 5 рецептів, як смачно приготувати курячі стегенця

Стегенця в духовці з майонезом, часником і картоплею

Стегенця з картоплею – воістину фаворит серед чоловіків. Воно надзвичайно смачне і ситне, курочка виходить ароматною, а картопля золотистої і розсипчастою.

Інгредієнти:

  • курка;
  • часник – 6 зубчиків;
  • майонез – 4 ст. л.;
  • картопля – 1 кг;
  • сіль, перець за смаком;
  • майоран і орегано за бажанням.

Рецепт:

  • Промити тушку, видалити залишки пір’я, зайвий жир.
  • Обробити тушку порізати на шматочки.
  • Часник порубати, нашпигувати їм м’ясо. Втерти сіль, перець. Обмазати майонезом.
  • Змастити деко олією. В якості альтернативи можна долити трохи води: вона не дасть страви пригоріти, поки не виділиться жир.
  • Покласти курку на деко, запікати протягом півгодини при температурі 180 град.
  • Почистити картоплю, нарізати тонкими кружечками.
  • Дістати деко. Курячі шматочки зрушити до країв, в центр викласти картоплю. Перемішати з курячим жиром, посолити. У разі необхідності підлити воду.

Поставити страву в духовку, готувати ще 40-50 хвилин до готовності, після чого подати.

Дивіться також:  Морквяні оладки – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху