Стейк з яловичини на сковороді — 8 рецептів приготування

Готуємо з мармурової яловичини

Таку назву м’ясо отримало по характерному на його зрізі мармурового візерунку, схожому на малюнок природного каменю. Така особливість зумовлена наявністю в м’язових тканинах прожилок жиру, роблять продукт особливо ніжним і соковитим.

Необхідні інгредієнти:

  • мармурова яловичина — 500 г;
  • олія оливок;
  • пряні трави, сіль, перець.

Процес приготування:

  • Нарізаємо стейки бажаної товщини, але не менше 2,5 см, залишаємо на годину «відпочивати». Руками обмазуємо пласти маслом, посипаємо пряними травами, перчимо і помірно солимо.
  • Добре нагріваємо сковороду викладаємо стейк. Лопаткою притискаємо його до дна ємності, смажимо м’ясо хвилину, перевертаємо, повторюємо процес. Таким способом «запаковуємо» внутрішні м’ясні соки, після чого смажимо продукт до потрібного стану.

Стейк з мармурової яловичини — улюблене блюдо справжніх шанувальників вишуканої страви.

Дивіться також:  Сир моцарела: як приготувати в домашніх умовах. 6 рецептів страв з сиром моцарелла
Прокрутка до верху