З тертою картоплею, сиром і яйцем
Картопляні стожки виходять дуже ситними і не вимагають додаткового гарніру.
Необхідні продукти:
- 350 г фаршу з телятини і свинини;
- 150 р «Російського» сиру;
- 2 зварених круто яйця;
- 3 бульби картоплі;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 100 г сметани 15% жирності;
- 20 мл соняшникової олії;
- сіль і чорний мелений перець.
Рецепт покроково.
- Очищені цибулини дрібно кришать. Яйця нарізають кубиками. Картоплю чистять і крупно натирають. Сир так само подрібнюють на тертці.
- Силіконовій пензлем, змоченою в олії, змащують форму.
- Фарш солять, перчать і ліплять з нього плоскі котлети.
- Напівфабрикати викладають у форму, на кожному розподіляють трохи цибулі, яєць і картоплі.
- Вироби посипають сиром і зверху роблять майонезну сітку.
- Стожки відправляють в розігріту до 200°С духовку на півгодини.