Закуски
Внесіть різноманітність на звичний святковий стіл, приготуйте корисні закуски з цвітної капусти.
Цвітна капуста по-корейськи
Цей варіант для любителів страв по-корейськи. В магазині така капуста коштує недешево, а вдома швидко, просто і недорого можна приготувати дуже смачне ласощі.




Інгредієнти:
- капуста – 650 г цвітної;
- цукор – 180 г;
- лавр;
- морква – 1 шт.;
- суміш перців;
- часник – 7 зубків;
- паприка солодка;
- вода – 970 мл;
- коріандр;
- сіль;
- олія – 50 мл соняшникової;
- оцет – 200 мл (9%).
Приготування:
Вибирайте тільки свіжу капусту. Пошкодження повинні бути відсутніми. Замочити в солоній воді. Це допоможе позбутися від жучків і сторонніх включень.
Розібрати суцвіття.
Нарізати.
Закинути в киплячу воду. Проварити чотири хвилини.
Воду (зазначений обсяг в рецепті) закип’ятити.
Засипати цукром, сіллю.
Залити оцет і масло.
Проварити хвилин п’ять.
Готові суцвіття помістити в маринад. Остудити.
Моркву натерти. Тертку найкраще використовувати для моркви по-корейськи.
Часник – пластинками (великими).
Посипати суцвіття спеціями. Скористайтеся для моркви по-корейськи, можна будь-якими іншими.
Закинути підготовлені овочі.
Перемішати.
Залишити на шість годин.
Рецепт теплого салату
Використовувати можна як окрему страву. Виходить смачним і корисним.

Інгредієнти:
- кріп – 23 г;
- капуста – 320 г цвітної;
- сіль;
- перець болгарський – 7 шт (середніх);
- перець чорний;
- гарбуз – 130 г;
- олія соняшникова;
- соус соєвий – 2 ст. ложки;
- петрушка – 23 р.
Приготування:
Капусту розібрати.
Гарбуз подрібнити. Знадобляться великі кубики.
Масло розігріти в сковорідці.
Перець подрібнити, за формою – кубиками. Закинути в сковорідку.
Прожарити.
Помістити гарбуз з суцвіттями.
Гасити шість хвилин.
Залити соєвим соусом.
Підсолити.
Присипати перцем.
Порубати зелень.
Зняти з вогню. Посипати зеленню.