Страви із цвітної капусти – 17 рецептів приготування

Закуски

Внесіть різноманітність на звичний святковий стіл, приготуйте корисні закуски з цвітної капусти.

Цвітна капуста по-корейськи

Цей варіант для любителів страв по-корейськи. В магазині така капуста коштує недешево, а вдома швидко, просто і недорого можна приготувати дуже смачне ласощі.




Інгредієнти:

  • капуста – 650 г цвітної;
  • цукор – 180 г;
  • лавр;
  • морква – 1 шт.;
  • суміш перців;
  • часник – 7 зубків;
  • паприка солодка;
  • вода – 970 мл;
  • коріандр;
  • сіль;
  • олія – 50 мл соняшникової;
  • оцет – 200 мл (9%).

Приготування:

  • Вибирайте тільки свіжу капусту. Пошкодження повинні бути відсутніми. Замочити в солоній воді. Це допоможе позбутися від жучків і сторонніх включень.
  • Розібрати суцвіття.
  • Нарізати.
  • Закинути в киплячу воду. Проварити чотири хвилини.
  • Воду (зазначений обсяг в рецепті) закип’ятити.
  • Засипати цукром, сіллю.
  • Залити оцет і масло.
  • Проварити хвилин п’ять.
  • Готові суцвіття помістити в маринад. Остудити.
  • Моркву натерти. Тертку найкраще використовувати для моркви по-корейськи.
  • Часник – пластинками (великими).
  • Посипати суцвіття спеціями. Скористайтеся для моркви по-корейськи, можна будь-якими іншими.
  • Закинути підготовлені овочі.
  • Перемішати.
  • Залишити на шість годин.
  • Рецепт теплого салату

    Використовувати можна як окрему страву. Виходить смачним і корисним.

    Інгредієнти:

    • кріп – 23 г;
    • капуста – 320 г цвітної;
    • сіль;
    • перець болгарський – 7 шт (середніх);
    • перець чорний;
    • гарбуз – 130 г;
    • олія соняшникова;
    • соус соєвий – 2 ст. ложки;
    • петрушка – 23 р.

    Приготування:

  • Капусту розібрати.
  • Гарбуз подрібнити. Знадобляться великі кубики.
  • Масло розігріти в сковорідці.
  • Перець подрібнити, за формою – кубиками. Закинути в сковорідку.
  • Прожарити.
  • Помістити гарбуз з суцвіттями.
  • Гасити шість хвилин.
  • Залити соєвим соусом.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Порубати зелень.
  • Зняти з вогню. Посипати зеленню.
  • Дивіться також:  Як приготувати м’ясо в мікрохвильовці