В мультиварці
Кролятину досить складно готувати на звичайній плиті. Для цього потрібно використовувати спеціальну посуд. Інакше м’ясо швидко підгорає і не встигає підготуватися всередині. Найзручніше томити кролика в мультиварці. При цьому м’ясо виходить м’яким і ніжним.
Спекотне
Інгредієнти: 1 кг кролятини, ½ л жирних вершків, 3 ст. л. столового оцту, 2 ріпчасті цибулини, ½ пачки вершкового масла, сіль, спеції.
- Тушка кролика рубається на порційні шматки. Заливається крижаною водою з оцтом на годину (1 ст. л. оцту на 1 л води).
- М’ясо промивається, обсушивается і засмажується до скоринки у відповідному режимі.
- Лук ріжеться полуколечками і на тій же сковороді готується до золотистого відтінку.
- Кролик повертається в ємність з овочем. Сюди ж виливаються вершки. Додається розм’якшене вершкове масло, сіль і спеції.
Компоненти гасяться у пристрої 70 хвилин.
Рецепт смачного запікання
Інгредієнти: 420 г м’яса, рослинна олія, 1 цибулинка, 2 ст. м’ясного бульйону, сіль, 2 шт. моркви, лавровий лист і спеції за смаком.
- М’ясо обробляється по суглобам на шматки. На кілька годин вимочується у воді з оцтом, щоб прибрати специфічний запах.
- Овочі подрібнюються і обсмажуються у відповідній програмі.
- До них викладається підготовлена кролятина. Вливається бульйон з сіллю, спеціями і лаврушкой.
Блюдо запікається 70 хвилин. Готова кролятина повинна вийти м’якою і ніжною.
Як приготувати в сметані
Інгредієнти: 1 кроляча тушка, по 1 шт. моркви і цибулі, по 1 ст. гарячої води і сметани, 3 аркуша лаврушки, 8 – 9 горошин чорного перцю, 1 ст. л. хмелі-сунелі, сіль, олію.
- Тушка на всю ніч заливається водою. Краще залишити її в холодильнику.
- М’ясо обробляється і обсмажується в програмі випічки до скоринки.
- Шматки перекладаються на тарілку, а в тій же посуді смажаться подрібнені овочі 8 – 9 хвилин.
- М’ясо повертається в чашу. Додаються всі інші заявлені компоненти. Сметана попередньо з’єднується з водою. Рідина повинна ледь покривати гущу.
- Активується режим гасіння на 70 хвилин.
Подається з відвареною картоплею.
Ніжний кролик, тушкований з вином
Інгредієнти: 1 кроляча тушка, 320 г оливок, 1 ст. сухого червоного вина, часник, 2 червоні цибулини, жменю очищених кедрових горішків, сіль, щіпка середземноморських трав.
- Цибуля рубається півкільцями. Часник – дрібними кубиками.
- М’ясо нарізати однаковими порційними шматками.
- Спочатку в режимі «м’ясо» 13 – 15 хвилин нудиться цибулю з часником. Потім туди ж додається кролятина. М’ясні шматочки потрібно попередньо обваляти в солі і травах.
- Коли шматочки кролика покриються рум’яною скоринкою, в чашу приладу вливається вино, додаються цілі оливки разом з рідиною з банки, всі кедрові горішки.
Частування гаситься під кришкою 40 – 45 хвилин.
Варіант приготування з грибами
Інгредієнти: невелика кроляча тушка, по 340 г печериць і сметани, 5 цибулин, 140 г твердого сиру, часник за смаком, сіль, прованські трави.
- Порційні шматки м’яса смажать у відповідному режимі трохи більше півгодини.
- До рум’яної кролятині додаються подрібнені гриби, часник, цибулю.
- Через 6 – 7 хвилин обжарювання закладається сметана з сіллю і прованськими травами.
- Через 25 хвилин гасіння блюдо посипається тертим сиром.
В тому ж режимі його потрібно готувати ще 6 – 7 хвилин.
Тушкуємо в вершках
Інгредієнти: середня м’ясна тушка, 1 цибулинка, сіль, 2 великі моркви, 1 ст. л. замороженого зеленого горошку, 1 ст. вершків і сухого білого вина, 1 ст. л. солодкої гірчиці, спеції, пшеничне борошно, вершкове масло.
- Кролятина рубається, присипається борошном і сіллю.
- Кубики цибулі і соломка моркви смажиться до зарум’янювання.
- Додається шматочок вершкового масла і м’ясо. Обсмажування триває.
- Коли кролятина злегка зарум’яниться, можна засипати горошок, вибрані спеції, заливати вино і вершки, додати гірчицю.
Нудиться блюдо в програмі для гасіння 120 – 130 хвилин.
Як смачно зробити з овочами
Інгредієнти: 2 ст. білої квасолі, по 1 великій цибулині і моркви, середня м’ясна тушка, 1 ст. консервованих кукурудзяних зерен, по 1 ст. л. солодкої гірчиці і сливового соусу, 2 ст. л. білого вина і питної води, 80 г вершкового масла, сухий часник, сіль.
- Порційні шматки тушки маринуються в соусі, гірчиці і сухому часнику не менше 2 годин.
- В режимі смаження готується цибулю і моркву. Потім до них викладається м’ясо разом із залишками маринаду.
- Через 12 хвилин вливається вода, вино. Додається сіль, олія, кукурудза і вымачивавшаяся всю ніч у холодній воді квасолю.
На 120 – 130 хвилин активується режим гасіння.
Кролик, приготовлений з картоплею
Інгредієнти: 2 морквини, ½ кг кролячого м’яса, 170 г сметани, 7 – 8 картоплин, пучок кропу, 2 голівки цибулі, сіль, пахучі трави.
- Всі овочі миються і подрібнюються. Цибулю і моркву дрібно ріжуться, картопля – крупно.
- М’ясо рубається середніми шматками. Вони рум’яняться у програмі випічки. До кролятині відразу викладаються всі овочі, доливається сметана, розбавлена водою з сіллю і ароматними травами.
- Пристрій переводиться в режим гасіння на 70 хвилин.
Готовий кролик з картоплею щедро посипається рубаним кропом і подається до обіду.
Плов в мультиварці
Інгредієнти: 1 кг кролятини, 2 ст. рису, 4 ст. очищеної води, 2 г солі, дрібка сушеної зелені, 1 морквина, свіжий часник, 1 цибулина.
- Мультиварка включається на режим смаження на 25 хвилин.
- Половину часу на розігрітій олії зажариваются подрібнені овочі. Потім вони готуються вже разом з скибками кролика.
- Додається сіль, сушена зелень.
- Зверху розподіляється промитий рис. Вливається вода. Активується режим «Плов» на 55 хвилин.
- За 10 хвилин до готовності в крупу вдавлюються неочищені зубчики часнику.
Подається з великою кількістю свіжої зелені.