Страви з кролика – 32 рецепта швидкого і простого приготування

В мультиварці

Кролятину досить складно готувати на звичайній плиті. Для цього потрібно використовувати спеціальну посуд. Інакше м’ясо швидко підгорає і не встигає підготуватися всередині. Найзручніше томити кролика в мультиварці. При цьому м’ясо виходить м’яким і ніжним.

Спекотне

Інгредієнти: 1 кг кролятини, ½ л жирних вершків, 3 ст. л. столового оцту, 2 ріпчасті цибулини, ½ пачки вершкового масла, сіль, спеції.

  • Тушка кролика рубається на порційні шматки. Заливається крижаною водою з оцтом на годину (1 ст. л. оцту на 1 л води).
  • М’ясо промивається, обсушивается і засмажується до скоринки у відповідному режимі.
  • Лук ріжеться полуколечками і на тій же сковороді готується до золотистого відтінку.
  • Кролик повертається в ємність з овочем. Сюди ж виливаються вершки. Додається розм’якшене вершкове масло, сіль і спеції.

Компоненти гасяться у пристрої 70 хвилин.

Рецепт смачного запікання

Інгредієнти: 420 г м’яса, рослинна олія, 1 цибулинка, 2 ст. м’ясного бульйону, сіль, 2 шт. моркви, лавровий лист і спеції за смаком.

  • М’ясо обробляється по суглобам на шматки. На кілька годин вимочується у воді з оцтом, щоб прибрати специфічний запах.
  • Овочі подрібнюються і обсмажуються у відповідній програмі.
  • До них викладається підготовлена кролятина. Вливається бульйон з сіллю, спеціями і лаврушкой.

Блюдо запікається 70 хвилин. Готова кролятина повинна вийти м’якою і ніжною.

Як приготувати в сметані

Інгредієнти: 1 кроляча тушка, по 1 шт. моркви і цибулі, по 1 ст. гарячої води і сметани, 3 аркуша лаврушки, 8 – 9 горошин чорного перцю, 1 ст. л. хмелі-сунелі, сіль, олію.

  • Тушка на всю ніч заливається водою. Краще залишити її в холодильнику.
  • М’ясо обробляється і обсмажується в програмі випічки до скоринки.
  • Шматки перекладаються на тарілку, а в тій же посуді смажаться подрібнені овочі 8 – 9 хвилин.
  • М’ясо повертається в чашу. Додаються всі інші заявлені компоненти. Сметана попередньо з’єднується з водою. Рідина повинна ледь покривати гущу.
  • Активується режим гасіння на 70 хвилин.
Дивіться також:  М’ясо в горщиках – 13 смачних рецептів в духовці

Подається з відвареною картоплею.

Ніжний кролик, тушкований з вином

Інгредієнти: 1 кроляча тушка, 320 г оливок, 1 ст. сухого червоного вина, часник, 2 червоні цибулини, жменю очищених кедрових горішків, сіль, щіпка середземноморських трав.

  • Цибуля рубається півкільцями. Часник – дрібними кубиками.
  • М’ясо нарізати однаковими порційними шматками.
  • Спочатку в режимі «м’ясо» 13 – 15 хвилин нудиться цибулю з часником. Потім туди ж додається кролятина. М’ясні шматочки потрібно попередньо обваляти в солі і травах.
  • Коли шматочки кролика покриються рум’яною скоринкою, в чашу приладу вливається вино, додаються цілі оливки разом з рідиною з банки, всі кедрові горішки.

Частування гаситься під кришкою 40 – 45 хвилин.

Варіант приготування з грибами

Інгредієнти: невелика кроляча тушка, по 340 г печериць і сметани, 5 цибулин, 140 г твердого сиру, часник за смаком, сіль, прованські трави.

  • Порційні шматки м’яса смажать у відповідному режимі трохи більше півгодини.
  • До рум’яної кролятині додаються подрібнені гриби, часник, цибулю.
  • Через 6 – 7 хвилин обжарювання закладається сметана з сіллю і прованськими травами.
  • Через 25 хвилин гасіння блюдо посипається тертим сиром.

В тому ж режимі його потрібно готувати ще 6 – 7 хвилин.

Тушкуємо в вершках

Інгредієнти: середня м’ясна тушка, 1 цибулинка, сіль, 2 великі моркви, 1 ст. л. замороженого зеленого горошку, 1 ст. вершків і сухого білого вина, 1 ст. л. солодкої гірчиці, спеції, пшеничне борошно, вершкове масло.

  • Кролятина рубається, присипається борошном і сіллю.
  • Кубики цибулі і соломка моркви смажиться до зарум’янювання.
  • Додається шматочок вершкового масла і м’ясо. Обсмажування триває.
  • Коли кролятина злегка зарум’яниться, можна засипати горошок, вибрані спеції, заливати вино і вершки, додати гірчицю.

Нудиться блюдо в програмі для гасіння 120 – 130 хвилин.

Як смачно зробити з овочами

Інгредієнти: 2 ст. білої квасолі, по 1 великій цибулині і моркви, середня м’ясна тушка, 1 ст. консервованих кукурудзяних зерен, по 1 ст. л. солодкої гірчиці і сливового соусу, 2 ст. л. білого вина і питної води, 80 г вершкового масла, сухий часник, сіль.

  • Порційні шматки тушки маринуються в соусі, гірчиці і сухому часнику не менше 2 годин.
  • В режимі смаження готується цибулю і моркву. Потім до них викладається м’ясо разом із залишками маринаду.
  • Через 12 хвилин вливається вода, вино. Додається сіль, олія, кукурудза і вымачивавшаяся всю ніч у холодній воді квасолю.
Дивіться також:  Курка з печерицями – 10 рецептів смачних страв

На 120 – 130 хвилин активується режим гасіння.

Кролик, приготовлений з картоплею

Інгредієнти: 2 морквини, ½ кг кролячого м’яса, 170 г сметани, 7 – 8 картоплин, пучок кропу, 2 голівки цибулі, сіль, пахучі трави.

  • Всі овочі миються і подрібнюються. Цибулю і моркву дрібно ріжуться, картопля – крупно.
  • М’ясо рубається середніми шматками. Вони рум’яняться у програмі випічки. До кролятині відразу викладаються всі овочі, доливається сметана, розбавлена водою з сіллю і ароматними травами.
  • Пристрій переводиться в режим гасіння на 70 хвилин.

Готовий кролик з картоплею щедро посипається рубаним кропом і подається до обіду.

Плов в мультиварці

Інгредієнти: 1 кг кролятини, 2 ст. рису, 4 ст. очищеної води, 2 г солі, дрібка сушеної зелені, 1 морквина, свіжий часник, 1 цибулина.

  • Мультиварка включається на режим смаження на 25 хвилин.
  • Половину часу на розігрітій олії зажариваются подрібнені овочі. Потім вони готуються вже разом з скибками кролика.
  • Додається сіль, сушена зелень.
  • Зверху розподіляється промитий рис. Вливається вода. Активується режим «Плов» на 55 хвилин.
  • За 10 хвилин до готовності в крупу вдавлюються неочищені зубчики часнику.

Подається з великою кількістю свіжої зелені.

Прокрутка до верху