Страви з кролика – 32 рецепта швидкого і простого приготування

Перші страви з кролика

Супи на основі кролятини виходять легкими, дієтичними. Вони особливо корисні для дітей і людей, які відновлюються після перенесеної тривалої хвороби.

Простий суп з кролика і картоплі

Інгредієнти: ½ кг м’яса кролика, 1 шт. моркви, 6 картоплин, 3 л води, 2 цибулини, сіль, 5 ст. л. вівсяних пластівців швидкого приготування, свіжа зелень, спеції.

  • Підготовлене м’ясо рубається великими шматками, вариться з 1 очищеної цибулиною близько півгодини. Потрібно періодично знімати піну.
  • З бульйону викидається ціла цибулина, додаються інші подрібнені і злегка обсмажені овочі. Вони готуються на сковороді разом з кубиками картоплі.
  • У суп викладається зажарка, сіль, спеції.
  • Коли овочі будуть майже готові, всипається подрібнена зелень і вівсянка. Ще через 5 хвилин суп вимикається.

Перед зняттям проби страва має настоятися чверть години під кришкою.

Як приготувати з вермішеллю

Інгредієнти: ½ кг філе кролика, 3 моркви, 80 г дрібної вермішелі, 2 головки цибулі, 5 картопляних бульб, 2 лаврових листочка, сіль, пахучі трави.

  • З скибочок м’яса, лаврушки і головки цибулі вариться бульйон 40 – 45 хвилин.
  • Далі він солиться. Цибулю і лаврушка викидаються.
  • Морква і залишилася цибулина дрібно нарізати, страхуються на будь-якому жирі. Картопля рубається кубиками.
  • Підготовлені овочі відправляються в суп.
  • Коли картопля розм’якшиться, можна всипати вермішель, додавати ароматні трави.

Вариться суп ще 5 – 6 хвилин. Подається з подрібненою свіжою зеленню.

Рисовий суп

Інгредієнти: 380 г м’яса, жменю сушеної цибулі і моркви, 4 – 5 невеликих картоплин, 90 г пропареного рису, сіль.

  • З м’яса вариться бульйон. Можна додати будь-які спеції.
  • Через 70 хвилин після початку варіння в каструлю відправляються сушені овочі, кубики картоплі і рис.
  • Ще через 12 хвилин вогонь вимикається.

Суп залишається настоюватися під кришкою на остигає плиті.

Дивіться також:  Зрази з яйцем – 8 рецептів приготування

Суп з кролика в мультиварці

Інгредієнти: 320 г м’яса кролика, 2 картоплини, 1 шт. цибулі, 1 шт. моркви, 80 г круглого рису, шматочок вершкового масла, сіль, приправи.

  • Подрібнені овочі обсмажуються в чаші пристрою на вершковому маслі.
  • Зажарка перекладається на тарілку. Активується режим «Варка».
  • Готується бульйон з м’яса кролика 40 – 45 хвилин.
  • По закінченні зазначеного часу в нього закладається зажарка, кубики картоплі, сіль, приправи.
  • Ще через 20 хвилин варіння засипається промитий рис.

Коли крупа розм’якшиться, можна вимикати суп і розливати по тарілках.

Дієтичний рецепт приготування

Інгредієнти: 340 г кролятини, 1 яйце, 1 банка консервованого зеленого горошку, 1 шт. картоплі, цибулі та моркви, половина пучка кропу, сіль.

  • Кролятина пропускається через м’ясорубку разом з цибулею та морквою.
  • У фарш додається яйце, сіль.
  • Ліпляться мініатюрні фрикадельки.
  • Вони закидаються в закипілу підсолену воду разом з кубиками картоплі і зеленим горошком.
  • Суп вариться до готовності овочів.

Подається з кропом.

Вишуканий суп-пюре з кролика

Інгредієнти: 240 г італійської замороженої овочевої суміші, 4 картоплини, сіль, ½ кг кролика, сушена петрушка, 4 ст. л. жирної сметани, французькі трави.

  • М’ясо вариться 90 хвилин в солоній воді. З рідини періодично знімається пінна маса. М’ясо знімається з кісток, дрібно ріжеться і повертається в бульйон.
  • Додаються всі заморожені овочі і кубики картоплі.
  • Суп вариться 45 хвилин.
  • Маса пюрируется. Присмачується травами і сушеної петрушкою.

В суп-пюре додається сметана, після чого вона відразу подається до обіду.

Прокрутка до верху