Перші страви з кролика
Супи на основі кролятини виходять легкими, дієтичними. Вони особливо корисні для дітей і людей, які відновлюються після перенесеної тривалої хвороби.
Простий суп з кролика і картоплі
Інгредієнти: ½ кг м’яса кролика, 1 шт. моркви, 6 картоплин, 3 л води, 2 цибулини, сіль, 5 ст. л. вівсяних пластівців швидкого приготування, свіжа зелень, спеції.
- Підготовлене м’ясо рубається великими шматками, вариться з 1 очищеної цибулиною близько півгодини. Потрібно періодично знімати піну.
- З бульйону викидається ціла цибулина, додаються інші подрібнені і злегка обсмажені овочі. Вони готуються на сковороді разом з кубиками картоплі.
- У суп викладається зажарка, сіль, спеції.
- Коли овочі будуть майже готові, всипається подрібнена зелень і вівсянка. Ще через 5 хвилин суп вимикається.
Перед зняттям проби страва має настоятися чверть години під кришкою.
Як приготувати з вермішеллю
Інгредієнти: ½ кг філе кролика, 3 моркви, 80 г дрібної вермішелі, 2 головки цибулі, 5 картопляних бульб, 2 лаврових листочка, сіль, пахучі трави.
- З скибочок м’яса, лаврушки і головки цибулі вариться бульйон 40 – 45 хвилин.
- Далі він солиться. Цибулю і лаврушка викидаються.
- Морква і залишилася цибулина дрібно нарізати, страхуються на будь-якому жирі. Картопля рубається кубиками.
- Підготовлені овочі відправляються в суп.
- Коли картопля розм’якшиться, можна всипати вермішель, додавати ароматні трави.
Вариться суп ще 5 – 6 хвилин. Подається з подрібненою свіжою зеленню.
Рисовий суп
Інгредієнти: 380 г м’яса, жменю сушеної цибулі і моркви, 4 – 5 невеликих картоплин, 90 г пропареного рису, сіль.
- З м’яса вариться бульйон. Можна додати будь-які спеції.
- Через 70 хвилин після початку варіння в каструлю відправляються сушені овочі, кубики картоплі і рис.
- Ще через 12 хвилин вогонь вимикається.
Суп залишається настоюватися під кришкою на остигає плиті.
Суп з кролика в мультиварці
Інгредієнти: 320 г м’яса кролика, 2 картоплини, 1 шт. цибулі, 1 шт. моркви, 80 г круглого рису, шматочок вершкового масла, сіль, приправи.
- Подрібнені овочі обсмажуються в чаші пристрою на вершковому маслі.
- Зажарка перекладається на тарілку. Активується режим «Варка».
- Готується бульйон з м’яса кролика 40 – 45 хвилин.
- По закінченні зазначеного часу в нього закладається зажарка, кубики картоплі, сіль, приправи.
- Ще через 20 хвилин варіння засипається промитий рис.
Коли крупа розм’якшиться, можна вимикати суп і розливати по тарілках.
Дієтичний рецепт приготування
Інгредієнти: 340 г кролятини, 1 яйце, 1 банка консервованого зеленого горошку, 1 шт. картоплі, цибулі та моркви, половина пучка кропу, сіль.
- Кролятина пропускається через м’ясорубку разом з цибулею та морквою.
- У фарш додається яйце, сіль.
- Ліпляться мініатюрні фрикадельки.
- Вони закидаються в закипілу підсолену воду разом з кубиками картоплі і зеленим горошком.
- Суп вариться до готовності овочів.
Подається з кропом.
Вишуканий суп-пюре з кролика
Інгредієнти: 240 г італійської замороженої овочевої суміші, 4 картоплини, сіль, ½ кг кролика, сушена петрушка, 4 ст. л. жирної сметани, французькі трави.
- М’ясо вариться 90 хвилин в солоній воді. З рідини періодично знімається пінна маса. М’ясо знімається з кісток, дрібно ріжеться і повертається в бульйон.
- Додаються всі заморожені овочі і кубики картоплі.
- Суп вариться 45 хвилин.
- Маса пюрируется. Присмачується травами і сушеної петрушкою.
В суп-пюре додається сметана, після чого вона відразу подається до обіду.