Страви з морепродуктів – 12 смачних рецептів

Як приготувати соте з овочів

Європейське блюдо схоже на наше рагу. Овочі в тандемі з морепродуктів виходять неймовірними за смаковими якостями. Блюдо виходить корисним, натуральним і містить мало калорій.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • оливкова олія;
  • баклажан – 1 шт.;
  • цибуля-порей – 0,5 шт.;
  • кабачок – 2 шт.;
  • сіль;
  • болгарський червоний перець – 2 шт.;
  • зелень;
  • томат – 2 шт.;
  • чорний перець;
  • креветки – 500 г;
  • морква – 2 шт.;
  • морський гребінець – 320 г;
  • селера – 3 шт.

Приготування:

  • Розморозити морські гребінці і креветки.
  • Нарізати баклажани. Отримані великі шматки засипати сіллю. Накрити плівкою і відставити на півгодини. Така підготовка допоможе овочу позбавитися від гіркоти.
  • Цибулю нашаткувати. Повинні вийти півкільця. Моркву нарізати, в результаті повинна вийти тонка соломка.
  • Крупно порубати кабачки. Соломкою нарізати селеру. Болгарський перець знадобиться соломкою.
  • Влити в сотейник масло. Додати моркву. Засмажити до рум’яного кольору скоринки. Додати цибулю. Прожарити.
  • Промити шматочки баклажанів і помістити в сотейник. Через п’ять хвилин додати солодкий перець, кабачок, селера. Підсолити і присипати перцем. Перемішати.
  • Розрізати гребінці на дві частини. Зняти панцир з креветок. Відправити до овочів.
  • Посипати перцем. Підсолити. Влити вино. Накрити кришкою і тушкувати хвилин п’ять. Додати зелень. Перемішати.

При виборі заморожених морепродуктів, віддавайте перевагу тим, які покриті меншою кількістю льоду. Звертайте увагу на лід, він повинен бути повністю прозорим.

Дивіться також:  Як приготувати хумус – 7 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху