Як приготувати соте з овочів
Європейське блюдо схоже на наше рагу. Овочі в тандемі з морепродуктів виходять неймовірними за смаковими якостями. Блюдо виходить корисним, натуральним і містить мало калорій.
Інгредієнти:
- цибуля – 2 шт.;
- оливкова олія;
- баклажан – 1 шт.;
- цибуля-порей – 0,5 шт.;
- кабачок – 2 шт.;
- сіль;
- болгарський червоний перець – 2 шт.;
- зелень;
- томат – 2 шт.;
- чорний перець;
- креветки – 500 г;
- морква – 2 шт.;
- морський гребінець – 320 г;
- селера – 3 шт.
Приготування:
- Розморозити морські гребінці і креветки.
- Нарізати баклажани. Отримані великі шматки засипати сіллю. Накрити плівкою і відставити на півгодини. Така підготовка допоможе овочу позбавитися від гіркоти.
- Цибулю нашаткувати. Повинні вийти півкільця. Моркву нарізати, в результаті повинна вийти тонка соломка.
- Крупно порубати кабачки. Соломкою нарізати селеру. Болгарський перець знадобиться соломкою.
- Влити в сотейник масло. Додати моркву. Засмажити до рум’яного кольору скоринки. Додати цибулю. Прожарити.
- Промити шматочки баклажанів і помістити в сотейник. Через п’ять хвилин додати солодкий перець, кабачок, селера. Підсолити і присипати перцем. Перемішати.
- Розрізати гребінці на дві частини. Зняти панцир з креветок. Відправити до овочів.
- Посипати перцем. Підсолити. Влити вино. Накрити кришкою і тушкувати хвилин п’ять. Додати зелень. Перемішати.
При виборі заморожених морепродуктів, віддавайте перевагу тим, які покриті меншою кількістю льоду. Звертайте увагу на лід, він повинен бути повністю прозорим.