Дієтичні рецепти
Міцна імунна система, прекрасний стан волосся, тонка талія — результат включення в наш раціон нежирної морської риби. Для дитячого організму це взагалі обов’язковий елемент здорового харчування.
Дієтичний рибний суп
Необхідні компоненти:
- морква;
- картопля — 3 шт.;
- свіжа тріска — 1 шт.;
- цибуля-порей — 1 шт.;
- стручок чилі;
- лист лавра, сіль, приправа.
Спосіб приготування:
- Очищену картоплю нарізаємо невеликими брусочками, заливаємо питною водою і залишаємо на годину в такому стані. Зайвий крохмаль осяде на дні ємності, що зробить бульйон абсолютно прозорим.
- Викладаємо в каструлю з двома літрами окропу брусочки картоплі і нашатковану кругляком моркву. Сюди ж додаємо приправу із сухих коренів петрушки і селери, добре митий і нарізаний на тонкі кільця цибулю і подрібнений чилі. Солимо і перчимо бульйон, відварюємо продукти на середньому вогні до напівготовності.
- Рибу очищаємо від луски і кісток, поділяємо невеликими шматками, які додаємо до решти компонентів. Приєднуємо лист лавра і продовжуємо процес ще 20 хвилин, не забуваючи знімати піну.
Дієтичний рибний суп готовий. Подаємо блюдо разом з нарубаною зеленню.
Стейк з червоної риби на пару
Якщо шукати прості рецепти приготування риби, щось більш примітивне знайти навряд чи вдасться. Але готову страву при цьому виходить, ну дуже смачним!
Список продуктів:
- сьомга — 400 г;
- невеликий лимон;
- сіль.
Приготування:
- Очищаємо червону рибу від луски, добре миємо й ретельно промокає. Залишати шкірку — питання не принципове, тому чинимо за своїм уподобанням.
- Гострим ножем поділяємо шматок на пласти, приправляємо скибочки сіллю і перцем. Укладаємо їх на решітку пароварки і тушкуємо страва до півгодини.
- Небажано скорочувати час парової обробки продукту, оскільки м’ясо повинно бути готове повною мірою.
Сервіруємо стейки з червоної риби часточками лимона і гілочками зелені.
Скумбрія, запечена з овочами
Склад компонентів:
- картопля, томати — по 3 шт.;
- головка ріпчастої цибулі;
- тушка скумбрії — від 500 м;
- баклажан;
- плід солодкого перцю;
- половинка лимона;
- олія (оливкова або соняшникова);
- сіль, італійські трави, перець.
Процес приготування:
- Нарізаємо заздалегідь підготовлену рибу на порційні частини.
- Очищені і помиті овочі шаткуємо шайбами, а цибулю — кільцями.
- Обробляємо форму маслом і на дно викладаємо картоплю. На ньому маємо шматочки скумбрії, відтворюючи її первісний вигляд. Збризкуємо рибу соком лимона і пісним маслом.
- Далі на вільні місця поміщаємо нарізані овочі: цибуля, помідор, смужки солодкого перцю і слайсы очищеного баклажана. Закладаємо компоненти, чергуючи їх між собою. Не забуваємо приправляти продукти сіллю, перцем і запашними італійськими травами.
- Відправляємо страву на 40 хвилин в духову шафу, нагріту до t=190°C.
Скумбрія, запечена з овочами, перетворилася на дуже смачне блюдо, швидше, нагадує яскраву пахучий клумбу.
Філе тріски в мультиварці
Необхідні продукти:
- помідори — 6 шт.;
- невеликі цибулини — 2 шт.;
- філе тріски — 800 г;
- оцет яблучний — 7 мл;
- черносливы — 2 шт.;
- розмарин — 3 гілочки;
- очищена вода — ½ склянки;
- олія (оливкова або соняшникова) — 20 г;
- сіль, спеції.
Технологія приготування:
- Моєму черносливы, ошпарюємо окропом, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки.
- Подрібнюємо цибулю, викладаємо його в чашу агрегату і обсмажуємо до м’якого стану, вибравши програму «Випічка». Вливаємо оцет і 2 хвилини прогріваємо складу.
- Розморожене філе тріски ділимо на порції, пінцетом видаляємо кісточки. Помідори розбиваємо блендером.
- Приєднуємо всі підготовлені продукти до цибулі, приправляємо всі разом сіллю і спеціями, включаючи листя розмарину, і заливаємо отриманим томатним пюре.
- Переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і вибираємо на таймері час приготування 30 хвилин.
Пікантний смак страви забезпечений оригінальним поєднанням черносливов і томатів. Свіжі помідори цілком доречно замінити консервованим овочами.
Дорадо в духовці у фользі
Перелік інгредієнтів:
- половинка лимона;
- кілька гілочок петрушки і кропу;
- картопля — 5 шт.;
- риба дорадо — 700 г;
- масло і плоди (10 шт.) оливок;
- сіль, перець.
Порядок приготування:
- Іспанська хижачка, в перекладі означає «золотава», виправдала «дорогоцінний» назва своїм чудовим смаком. Приступаючи до обробки риби, спочатку видаляємо на плавниках гострі шипи, про які можна сильно і дуже болісно поранитися.
- Тушки очищаємо, витягаємо зябра і нутрощі, м’ясо миємо і просушуємо серветками. Риба, приготована в цілому вигляді, краще зберігає корисні якості, стає найбільш соковитою і ніжною.
- Змащуємо дораду маслом оливок, приправляємо сіллю і перцем зовні і зсередини, поміщаємо в черевце гілочки зелені і часточки лимона.
- З двох шарів фольги майструємо форму-човник і обробляємо її рослинним жиром. Викладаємо підготовлену рибу і оточуємо її нарізаним брусочками картоплею.
- Солимо і перчимо бульби, скроплюємо маслом і відправляємо на 20 хвилин в духовці (220°C).
Наш паперовий «фрегат» зберіг всі соки і аромати продуктів. Коренеплоди і м’ясо риби обмінялися взаємними смаковими «симпатіями». Подаємо страву виключно з білим вином. Такі традиції!