Рецепт лука в карамелі
Гарнір з карамелизированого лука сподобається навіть дітям.
На підготовку піде хвилин 40 (охолодження лука). На саме приготування – 30 хвилин. Вийде 4 порції.
Для цибулі в карамелі потрібно взяти:
– 750 г цибулин маленького розміру;
– 75 г кишмишу;
– цукру та олії по 2 столові ложки;
– 0,5 чайної ложки солі.
Готувати цибулю в карамелі будемо таким чином:
Протушиваем у воді цибулини 10 хвилин. Якщо проткнувши виделкою цибулю, виявиться м’яким, значить, він готовий. Воду видаляємо і охолодити в холодній воді.
Кілька шарів зніміть з цибулин, але так, щоб вони не розпалися при смаженні. На суху сковорідку наливаємо олію, кладемо цибулю, кишмиш, цукор, підсолюємо. Смажити потрібно на середньому вогні, весь час помішуючи цибулини. Якщо вмієте можна підкидати цибулю на сковорідці. Після 5 хвилин обсмажування цибулини вкриються глазур’ю і злегка підрум’яниться. Тепер можна викладати цибулю на блюдо і пригощати гостей.