Стрілки часнику рецепт приготування на зиму – 13 рецептів

Стрілки від часнику з перцем і корицею в маринаді

 

Після визнання страви, коли воно пішло в «народ», кожен намагається додати свою пікантну нотку. Рецепти часникових стрілок бувають у незвичних поєднаннях, але з запашним перцем і пікантною корицею обов’язково сподобаються.

Щоб закрутити 0,5 л заготовки потрібно:

  • стебло часнику;
  • зерна гвоздики – 3шт;
  • горошки чорного перцю — 4-5шт;
  • кориця – частина палички
  • цукровий пісок – 1ст.л.;
  • харчова сіль – 2ст.л.
  • нерозведений оцет (70%) – 1ч.л.

Покрокове кулінарний процес:

  • Промиваємо під проточною водою часникові стебла, обрізаємо верхівки (суцвіття). Мельчим стебла на відрізки певної довжини (4-6 см), чим вони коротші, тим більше вміститься в ємність для закрутки.
  • В баночки, заздалегідь простерилізовану, на дно викладаємо шматочок кориці, горошок верху прянощів щільно укладаємо подрібнений стебло часнику.
  • Заливаємо киплячою рідиною, залишаємо на деякий час (2-3 хвилини).
  • Виливаємо рідину і заливаємо банки готовим розсолом, який можна приготувати з цукрового піску, харчової солі і необхідної кількості води. Доводиться до закипання.
  • Тільки закипевшим розсолом заливаються стерилізовані баночки з квітконосами часниковими. Зверху виливається есенція оцтова.
  • Ємності з вмістом закочуються стерильними кришками, які перевертаються і забираються в темне приміщення з температурою повітря не більше 20 С.
  • Дивіться також:  Сиропи Монін (Monin): склад, асортимент французьких фруктових сиропів
    Прокрутка до верху