Стрілки від часнику з перцем і корицею в маринаді

Після визнання страви, коли воно пішло в «народ», кожен намагається додати свою пікантну нотку. Рецепти часникових стрілок бувають у незвичних поєднаннях, але з запашним перцем і пікантною корицею обов’язково сподобаються.
Щоб закрутити 0,5 л заготовки потрібно:
- стебло часнику;
- зерна гвоздики – 3шт;
- горошки чорного перцю — 4-5шт;
- кориця – частина палички
- цукровий пісок – 1ст.л.;
- харчова сіль – 2ст.л.
- нерозведений оцет (70%) – 1ч.л.
Покрокове кулінарний процес:
Промиваємо під проточною водою часникові стебла, обрізаємо верхівки (суцвіття). Мельчим стебла на відрізки певної довжини (4-6 см), чим вони коротші, тим більше вміститься в ємність для закрутки.
В баночки, заздалегідь простерилізовану, на дно викладаємо шматочок кориці, горошок верху прянощів щільно укладаємо подрібнений стебло часнику.
Заливаємо киплячою рідиною, залишаємо на деякий час (2-3 хвилини).
Виливаємо рідину і заливаємо банки готовим розсолом, який можна приготувати з цукрового піску, харчової солі і необхідної кількості води. Доводиться до закипання.
Тільки закипевшим розсолом заливаються стерилізовані баночки з квітконосами часниковими. Зверху виливається есенція оцтова.
Ємності з вмістом закочуються стерильними кришками, які перевертаються і забираються в темне приміщення з температурою повітря не більше 20 С.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14