З сочевицею
Сочевичний суп на бульйоні з яловичого мови виходить смачною, ситною і ароматним.
Знадобиться:
- яловичий язик – 380 г;
- картопляні бульби – 4 шт.;
- морква;
- черешкова селера – 1,5 шт.;
- цибуля;
- сочевиця зелена – 100 г;
- кріп, сіль, спеції.
Язик відварити до готовності, порізати. У процідженому бульйоні відварити сочевицю, попередньо промиту і замочену у воді на 35 хвилин. Разом з чечевичными зернятками зварити картоплю до готовності.
Окремо на рослинному жирі обсмажити цибулю, моркву і кубики селери. Додати піджарку в вариво, засипати шматочки мови. Приправити, підсолити, всипати зелень. За бажанням можна додати улюблені спеції.