Суп на яловичому бульйоні – 13 рецептів приготування

З перловкою

Суп з перловкою особливо гарний у холодну зимову пору – він і зігріє, і наситить одночасно.

Щоб зварити таку страву, слід запастися:

  • яловичим м’ясом – 900 г;
  • ріпчастою цибулею, морквою – по 2 шт.;
  • коренем селери;
  • перловою крупою – 300 г;
  • томатною пастою – 70 г;
  • часником – 4 зубчики;
  • сіллю, базиліком, лаврушкой, гострим перцем і запашним, спеціями.

Яловичину промити, залити водою і відварити на повільному вогні. Обов’язково після закипання води вогонь згасає, інакше бульйон вийде каламутним і некрасива. Варити м’ясо слід не менше 120 хвилин під кришкою. Після готовності м’ясо дістати, а рідину проціджують і повертають в відмиту ємність.

Крупа відварюється окремо до готовності. На маслі підсмажуються овочі, нарізані кубиками. Коли вони підрум’яняться, додається паста, спеції, все перемішується. У бульйон викласти крупу, піджарку, м’ясну нарізку. Варити на слабкому вогні під кришкою 35 хвилин, трохи настояти і подавати на стіл.

Дивіться також:  Суп з плавленим сиром і куркою – 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху