З перловкою
Суп з перловкою особливо гарний у холодну зимову пору – він і зігріє, і наситить одночасно.
Щоб зварити таку страву, слід запастися:
- яловичим м’ясом – 900 г;
- ріпчастою цибулею, морквою – по 2 шт.;
- коренем селери;
- перловою крупою – 300 г;
- томатною пастою – 70 г;
- часником – 4 зубчики;
- сіллю, базиліком, лаврушкой, гострим перцем і запашним, спеціями.
Яловичину промити, залити водою і відварити на повільному вогні. Обов’язково після закипання води вогонь згасає, інакше бульйон вийде каламутним і некрасива. Варити м’ясо слід не менше 120 хвилин під кришкою. Після готовності м’ясо дістати, а рідину проціджують і повертають в відмиту ємність.
Крупа відварюється окремо до готовності. На маслі підсмажуються овочі, нарізані кубиками. Коли вони підрум’яняться, додається паста, спеції, все перемішується. У бульйон викласти крупу, піджарку, м’ясну нарізку. Варити на слабкому вогні під кришкою 35 хвилин, трохи настояти і подавати на стіл.