Яловичий борщ з буряком і капустою
Для приготування страви необхідно запастися:
- яловичим м’ясом з кісточкою – 750 г;
- свіжою капустою – 350 г;
- картопля – 4 бульби;
- кропом;
- часником – пару зубків;
- лаврушкой, спеціями.
Зажарка готується з цибулі, моркви, буряків, оцту (кілька столових ложок), цукрового піску, томатної пасти та рослинного жиру. Якщо не можна додавати оцет в їжу (наявність захворювань ШКТ), можна замінити лимонною кислотою або соком лимона.
Яловичина заливається чистою рідиною і ставиться на вогонь. Додатково у воду можна покласти моркву, лаврушку. Зварене повністю м’ясо помістити на окрему тарілку, лист і моркву викинути. Рідина повторно закип’ятити, опустити нашатковану капусту разом з картоплею. Поки овочі готуються, на сковороді пассируется порізаний лук, морква, буряк. Коли вони злегка потомляться, додається оцет, цукровий пісок і томатна паста. Слідом вливаються кілька ополоників бульйону, піджарка накривається кришкою і гаситься 15 хвилин.
Готову піджарку засипати в бульйон, перемішати, додати нарізане м’ясо. Посолити, приправити, знову закип’ятити. В кінці додати зелень і часник.