Незвичайний суп-гуляш
Гострий, густий, ароматний супчик, з великою кількістю спецій відноситься до страв угорської кухні.
Готується він із:
- м’яса – 0,5 кг;
- цибулі, моркви;
- картоплі – 0,5 кг;
- часникових зубів – 2-4 шт.;
- томатної пасти – 30 г;
- болгарського перцю;
- меленої паприки – 25 г;
- рослинного жиру;
- кмину, чорного перцю.
Цибулю, а його для цієї страви необхідно багато, слід подрібнити і обсмажити на соняшниковій олії, після злегка остудити, посипати паприкою. Окремо обсмажують шматочки м’яса до рум’яності, перекладаються до цибулі разом з подрібненим часником і насінням кмину, заливаються водою і варяться після закипання 90 хвилин.
Картоплю очистити, порізати кубиками і додати в бульйон. Коли бульби будуть майже готові, додаються перчик з морквою, паста і все вариться до готовності продуктів.
Наприкінці В суп додаються галушки, зроблені з тіста, приправи. Готову страву настоюється і подається до столу.