Традиційна Шурпа на яловичому бульйоні
Готується цей ситний східний суп з:
- яловичого м’яса – 400 г;
- картоплі – 4 бульби;
- цибулини, морквини;
- перцю солодкого;
- свіжих помідор – 150 г;
- томатної пасти – 1,5 ст. л.;
- часнику, спецій, зелені;
- гострого перцю (за смаком).
У великій каструлі або казанку на маслі обсмажується цибуля, після яловиче м’ясо. Окремо очищаються і нарізати овочі. Першою до м’ясної піджарки відправляється морква, після перчик і помідори. Слідом відправляються спеції, і все готується до м’якості м’яса. Після завантажується картопля, додається вода, і шурпа вариться приблизно 20 хвилин. Приправивши зеленню і наполігши, страву можна подавати до столу.