Суп на яловичому бульйоні – 13 рецептів приготування

Класичний суп-харчо

Грузинська кухня славиться своєю насиченою кухнею, в тому числі і супом-харчо.

Готується він із:

  • телятини з кісточкою – 600 г;
  • рисової крупи – 0,5 ст.;
  • лучка, моркви;
  • соусу ткемалі – 3 ст. л.;
  • хмелем-сунелей;
  • червоного гострого перцю в стручках або у вигляді приправи;
  • чорного запашного перчика;
  • лаврушки;
  • часникових зубчиків – 4 шт.;
  • зелені кінзи;
  • волоських горіхів – 0,5 ст.;
  • рослинної олії;
  • свіжих томатів, солі.

Традиційно відварюється телятина протягом 130 хвилин разом з лаврушкой і горошинами перцю. Цибулю нашаткувати, обсмажити. Помідори обшпарити, перетворити в пюре і додати до цибулі, протушкувати. Відварене м’ясо вийняти, покласти в бульйон, томатну заправку і рис. Відварити протягом 12 хвилин, додати м’ясну нарізку. Слідом відправити всі спеції, наприкінці засипати товчені горіхи, соус, сіль, зелень і подрібнений часник. Варити ще 7 хвилин, вимкнути, настояти. Добре суп подати з лавашем.

Дивіться також:  Бараняча нога, запечена в духовці, рецепт
Прокрутка до верху