Класичний суп-харчо
Грузинська кухня славиться своєю насиченою кухнею, в тому числі і супом-харчо.
Готується він із:
- телятини з кісточкою – 600 г;
- рисової крупи – 0,5 ст.;
- лучка, моркви;
- соусу ткемалі – 3 ст. л.;
- хмелем-сунелей;
- червоного гострого перцю в стручках або у вигляді приправи;
- чорного запашного перчика;
- лаврушки;
- часникових зубчиків – 4 шт.;
- зелені кінзи;
- волоських горіхів – 0,5 ст.;
- рослинної олії;
- свіжих томатів, солі.
Традиційно відварюється телятина протягом 130 хвилин разом з лаврушкой і горошинами перцю. Цибулю нашаткувати, обсмажити. Помідори обшпарити, перетворити в пюре і додати до цибулі, протушкувати. Відварене м’ясо вийняти, покласти в бульйон, томатну заправку і рис. Відварити протягом 12 хвилин, додати м’ясну нарізку. Слідом відправити всі спеції, наприкінці засипати товчені горіхи, соус, сіль, зелень і подрібнений часник. Варити ще 7 хвилин, вимкнути, настояти. Добре суп подати з лавашем.