З вершками і білим вином
Зрозуміло, що біле вино передбачає трапезу дорослих людей. І воно може виступити не тільки як інгредієнт, але і як аперитив до цього легкому, вишуканому супчику. Але дотримуйте міру: якщо переборщити з вином, суп почне кислить і буде не дуже приємним на смак.
Тут за основу йде картопля, який першим ділом відварюють в підсоленій воді. Гриби обсмажують на оливковій олії, потім до них додається цибуля, і, коли гриби і цибулю практично потушились, вливають стакан білого сухого вина. Готова суміш додається до картоплі, всі разом пробивається блендером. З овочів можна нічого більше не використовувати, а от часник і морська сіль – дуже цінні, тому що підкреслюють смак страви.
Страви, де йде біле або червоне вино, важливо готувати на оливковій олії; соняшникове, вершкове з вином не поєднуються!
Теплі вершки – останній штрих, їх вливають на самому фініші. Суп подають порційно, посипавши сухарями домашнього виробництва. Як доповнення до трапези можуть стати ропні сири, і цільнозерновий хліб із зеленню.
Як можна переконатися, в приготуванні супів-пюре немає нічого складного. Дотримуйтесь послідовність і не бійтеся експериментувати з компонентами, додаючи обсмажені скибочки бекону, шматочки зерненного сиру і навіть гарбуза. Вибирайте молоденькі печериці і слідкуйте за консистенцією: суп-пюре не повинен нагадувати кашу, а швидше густі вершки. Експериментуйте, готуйте, будьте ситі і щасливі.