Суп Том-ям — 6 рецептів в домашніх умовах

Суп Том-ям з куркою – покроково

Склад продуктів: 380 мл молока кокоса, 220 г курятини (філе) і креветок, 2 великих перцю чилі, 2 див кореня імбиру, цедра цілого лайма чи лимона і 2 ст. ложки його соку, 1 ст. ложка цукру-піску, 4-5 часникових зубчиків.

  • Для приготування гострої добавки часник шинкуется тонкими слайсами, а перець чилі – мініатюрними кільцями.
  • У глибокій сковороді на олії спочатку обсмажується часник до рум’яного кольору. Потім він готується пару хвилин вже разом з чилі. Сюди ж додається цукор, подрібнена цедра і тертий корінь імбиру.
  • З креветок і курятини вариться бульйон. На морепродуктах потрібно залишити голови і панцирі — це зробить бульйон більш наваристим.
  • Курятина і креветки викладаються з бульйону. Півлітра рідини з’єднується з кокосовим молоком в окремому посуді.
  • Туди ж додається сік лимона, очищені креветки, дрібні шматочки курки і гостра паста. Ще через пару хвилин варіння суп буде повністю готовий.

Прикрашається Том-ям з куркою подрібненою зеленню.

Дивіться також:  Курячий суп з рисом – 6 рецептів приготування