Вегетаріанський Том-ям
Склад продуктів: по великій ложці тертої моркви, кубиків томату, подрібненого тофу і білої цибулі, 2 див кореня імбиру, по 60 г зерен солодкої кукурудзи, цвітної капусти і броколі, 5-6 листочків лемонграсу, листя каффір лайма, 320 мл фільтрованої води, по великій ложці темного і світлого соєвого соусу, 1 ч. л. коричневого цукру, стільки ж чилі пасти і соку лайма, по великій ложці кокосового молока і меленого коріандру.
- Вода доводиться в глибокій сковороді до кипіння. У неї відправляється тертий імбир, зелень лемонграсу і лист лайма, а також всі подрібнені овочі, кукурудза і тофу.
- Після повторного закипання води в сковорідку відправляється цукор і два види соєвого соусу.
- Маса гаситься 3-4 хвилини, після чого в неї закладаються залишилися інгредієнти. За смаком можна додати ще й половину зубчики розчавленого часнику.
- Частування прогрівається пару хвилин, після чого подається до столу.
Вегетаріанський тайський суп Том-ям прикрашається будь рубаною свіжої зеленню.