Оригінальний суп з вершковими нотками
Склад продуктів: півлітра жирних вершків, 2 томата, 430 г великих очищених креветок, біла цибулина, 320 г печериць, 2 ст. ложки пасти чилі, великий лайм, половина пучка петрушки, сіль за смаком, основа – 2 л води з вареними рослинними компонентами (3 стеблинки лемонграсу і 25 г кореня галангала).
- Вода ставиться на вогонь. Коли вона закипить, каструлю можна відразу засипати очищені і нарізані кубиками гриби.
- Дрібно рубається цибулю, помідори мельчатся середніми шматочками.
- Креветки розрізаються навпіл, після чого вони разом з підготовленими овочами відправляються в бульйон.
- Через 5-6 хвилин у майбутній суп вливається сік з цілого лайма, додається сіль і паста чилі.
- Залишилось залити в каструлю вершки і довести її вміст до повторного закипання.
Подається частування гарячим з рубаною зеленню.