Як приготувати лагман
Класика середньоазіатської кухні — густий суп з локшини, овочевого міксу і м’яса. Готується страва легко і просто.
Набір компонентів:
- томати, морква, цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- масло оливи;
- аджика — 30 г;
- спеції, улюблена зелень;
- локшина — 600 г;
- жирна яловичина (інше м’ясо) — 700 г;
- томат-паста — 30 р.
Спосіб приготування:
- Нарізаємо очищені овочі: солодку моркву рубаємо кубиками, помідори без шкірки шаткуємо часточками.
- Добре промите м’ясо ріжемо на невеликі частини, обсмажуємо до рожевої скоринки разом з дрібно покришеною цибулею. Далі додаємо шматочки моркви, томат-пасту, помідори, аджику, гострий перець, запашні горошини. Все добре перемішуємо, тушкуємо до 10 хвилин в закритому вигляді.
- Приготовлену локшину нарізаємо довгими смужками, відварюємо не більше хвилини в киплячу, трохи підсоленій воді. Зливаємо рідину, збризкуємо пасту маслом оливи.
Поміщаємо локшину на сервірувальній тарілці, заправляємо густим м’ясним соусом і прикрашаємо лагман нарубаною зеленню.