Курячий суп з домашньою локшиною
Це страва з куркою та локшиною, приготовленої по-домашньому, стало для сім’ї одним з найбажаніших страви на обідньому столі. Від ароматного супу з ніжними завитками з тіста не відмовляються навіть малюки, не дуже жалують рідку їжу.
Список продуктів:
- головка цибулі;
- картопля — 3 бульби;
- курка або частини тушки;
- яєчна локшина — 150 г;
- спеції, зелень.
Готується суп-локшина з куркою по-домашньому так:
- Самий смачний курячий суп виходить з сільською, не дуже молодої птиці. Бульйон вариться досить довго, але саме так в ньому утворюються золотисті крупинки, ніжний смак і приємний ароматний.
- Видаляємо пінцетом з шкіри тушки тонкі пір’я і все «пеньки», виймаємо нутрощі, відрізаємо жировик на хвостику, ретельно промиваємо птицю.
- Покласти курку в простору каструлю, наповнюємо посуд 3 літрами очищеної води. Для більшого аромату і кращого кольору бульйону додаємо маленьку цибулину з лушпинням, шматочок моркви і перець горошком. Не забуваємо прибирати пінку, стежити за дотриманням мінімального нагріву їжі.
- Коли м’ясо буде готове, витягаємо з каструлі всі компоненти. Бульйон проціджуємо, викладаємо в нього дрібно нарізані овочі, визначаємо склад перцю і солі.
- Готуємо продукти до м’якості, потім поміщаємо смужки пасти. Закінчуємо процес через хвилину активного кипіння. Додаючи в суп домашню локшину, враховуємо, що через кілька хвилин її обсяг може збільшитися майже вдвічі!
Розливаємо їжу в порційні тарілки, опускаємо в кожну шматочки курячого м’яса, страву посипаємо зеленню. Дуже апетитно, чи не так?