Секрети та хитрості приготування
Щоб обговорюваний супчик вийшов дуже смачним, потрібно приділити особливу увагу вибору фаршу. Для більш легкого страви береться курячий компонент або приготовлений з індички. Для максимально наваристого – змішаний з декількох видів фаршу. Наприклад, свинячий+яловичий. Якщо фрикадельки в процесі варіння розвалюються, масу з фаршу перед ліпленням варто гарненько відбити про тверду поверхню.
Ретельно відбита маса не вимагає навіть додавання яєць.
Під фрикадельки для супу не варто додавати рис. Інакше вже вийде окремою страва – тюфтельки. Замість крупи можна брати подрібнені волоські горіхи, розмочені сухі гриби, рубана зелень і інші.
Як тільки м’ясні кульки будуть відправлені у киплячу воду, перші пару хвилин їх потрібно добре помішувати. Інакше фрикадельки можуть злипнутися.