Грибний суп-пюре з глив
Суп-пюре відрізняється лише остаточною обробкою. Основа — класичний рецепт грибного супу з вешенками. Приготування відрізняється лише тим, що готове блюдо потрібно перелити в блендер і довести до стану пюре. Потім перемістити назад у каструльку і проварити на повільному вогні 3-5 хвилин.
Суп-пюре з грибами краще всього поєднується з домашніми пшеничними сухариками, запеченими в духовці з часником, італійськими травами і оливковою олією.
В мультиварці
На основі грибів глив виходить чудовий супчик, зварений в мультиварці.
Він виходить дуже ароматним і насиченим грибним смаком:
- 2,5 л води;
- 3 середні картоплини;
- ½ Скл. рису круглозернистого;
- трохи моркви і цибулі;
- 1 чайн. л. солі і 1 чайн. л. суміші спецій «Універсальна».
Приготування в мультиварці набагато простіше, ніж з використанням плити і каструлі. Для початку почистити всі овочі і гриби, нарізати: картоплю і гриби більше, цибулю і моркву дрібніше.
В миску налити воду, додати овочі і гриби. Рис промити кілька разів і перекласти в мультиварочную чашу. Посолити і додати спеції.
На панелі мультиварки вибрати режим «Суп» і встановити на 45 хвилин. Закрити кришку і залишити готуватися. Коли таймер подасть сигнал відкрити кришку, перемішати вміст і спробувати на готовність — якщо картопля і крупа проварилися зо, продовжувати готування не потрібно. Якщо продукти трохи твердуваті — продовжити час на 10 хвилин.