Рибний суп з консервованої кільки з перловкою
Любителів страв з перловкою не так вже й багато. Але ось в супі з кількою в томаті вона дуже хороша.
Готуємо набір продуктів:
- рибні консерви «Кілька в томатному соусі» – 300-грамову банку;
- морква – один коренеплід;
- цибулина – достатньо одного;
- свіжі помідори – 2 шт.;
- перлова крупа – стакан, попередньо замочений;
- вода – не менше 2,5 літра;
- чорний перець – на свій смак або мелений, або кілька горошин;
- сіль і зелень – скільки захочеться.
У каструлю з забурлившей водою додаємо перловку. Нехай повариться від п’яти до семи хвилин.
За цей час нарізаємо заготовлені помідори і цибулину: перші кубиками побільше, другу – дрібніші. А морква пропускаємо через крупну тертку. Все це відразу відправляємо в бульйон. Потрібно дочекатися, поки овочі помягчеют, на що піде від п’яти до семи хвилин. У цей час можна відкрити консерви розім’яти з допомогою виделки рибу.
Потім вміст банки, разом з соусом, вигрібаємо в каструлю. В самому кінці підсолюємо, додаємо в суп зелень.