Суп з ковбасою – 10 оригінальних рецептів приготування

Якщо немає часу на приготування складного обіду, господині варто згадати про існування такої страви, як суп з ковбасою. Він вариться дуже швидко, але виходить смачним і ситним. Ковбасу можна використовувати і варену і копчену, додавати до неї будь-які овочі і крупи. Нескінченний простір для кулінарних фантазій!

Класичний рецепт солянки

Інгредієнти:

  • 3 – 4 картоплини;
  • 2 кислих огірка;
  • морква та цибулю;
  • 5 – 6 мисливських ковбасок;
  • 10 г томат-пасти;
  • сіль, цукор і спеції;
  • 150 г вареної ковбаси;
  • рослинна олія;
  • 2,5 л очищеної води;
  • лимон.

Приготування:

  • Невелика кількість подрібненої цибулі і моркви засмажити на олії.
  • Відправити до овочів тертий кислий огірок, 4 – 5 тонких слайсів лимона, пасту і цукор. Потримати масу на вогні 8 – 9 хвилин.
  • У закипілу воду відправити половину цибулини і весь картоплю, порізану невеликими шматочками.
  • Після повторного закипання перекласти в каструлю засмажку з сковороди.
  • Коли картопляні шматочки розм’якшаться, відправити в суп подрібнену ковбасу двох видів. Посолити частування і додати спеції.
  • Поварити ще кілька хвилин.

Це досить примітивний варіант солянки з ковбасою, смак якої можна поліпшити за допомогою сушеної/свіжої зелені, сметани, маслин або оливок.

В оригінальному рецепті м’ясних компонентів і копченостей повинно бути не менше п’яти видів.

Але запропонований варіант дешевше і простіше у виконанні.

Гороховий суп з копченою ковбасою

Інгредієнти:

  • 1 кіло картоплі;
  • півкіло гороху;
  • по 250 г моркви і цибулі;
  • сіль і приправи;
  • рослинна олія;
  • 3,5 л фільтрованої води;
  • 350 г якісної копченої ковбаси;
  • 1 пучок кропу;
  • пара листочків лаврушки.

Приготування:

  • Промити горох до прозорості води і на кілька годин залити її холодною водою.
  • Знову промити горошини, відправити їх в каструлю, туди ж вилити 3,5 л води. Варити на помірному вогні до розм’якшення.
  • Картоплю нарізати невеликими довільними шматочками. Ковбасу очистити від плівки і порізати брусочками.
  • Подрібнені овочі обсмажити до зарум’янювання.
  • До разваренному гороху всипати картоплю.
  • Коли овоч буде готовий, додати ковбасу, сіль, вибрані спеції і лаврушку. Перекласти в каструлю засмажку.
  • Поварити гороховий суп з копченою ковбасою ще чверть години.

Подати до столу зі свіжим кропом і білими сухариками.

Готуємо з яйцем

Інгредієнти:

  • 5 невеликих картоплин;
  • по 1 шт. моркви і цибулі;
  • 1 корінь петрушки;
  • 3 зубки часнику;
  • 1 яйце;
  • 150 г плавленого сиру без добавок;
  • 250 г копченої ковбаси;
  • ½ Пучка зелені;
  • рослинне масло і сіль.
Дивіться також:  Борщ без м’яса – 7 смачних рецептів приготування

Готуємо з ковбасою і яйцем:

  • Картоплю почистити, вимити і порізати кубиками. Залити водою і відправити варитися.
  • У каструлю додати корінь петрушки і покласти засмажку з цибулі і моркви.
  • Всипати до решти продуктів порізану будь-яким зручним чином ковбасу.
  • Додати подрібнену зелень і часник, а також сіль за смаком.
  • Коли картопля розм’якшиться, влити в каструлю збите яйце (білок з жовтком повинні повністю з’єднатися). Однією рукою додавати інгредієнт в суп, а інший активно його розмішувати.
  • Туди ж відправити кубики сиру. Коли вони повністю розчиняться, суп можна пробувати.

Таке блюдо з ковбасою і яйцем готується не тільки просто, але ще і дуже швидко.

Варіант з плавленим сиром

Інгредієнти:

  • 2 плавлених сирка без добавок;
  • 200 г копченої ковбаси з мінімальними вкрапленнями жиру;
  • 1 цибулина;
  • 3 картоплини;
  • рослинна олія;
  • свіжа петрушка;
  • часник.

Приготування:

  • Картоплю порізати кубиками і залити холодною водою хвилин на 10. Потім промити овочеву нарізку і викласти в каструлю з окропом.
  • Шматочки ковбаси обсмажити разом з подрібненою цибулею до рум’яності останнього на рослинному маслі.
  • Відправити зажарку в бульйон з вже размягчившейся картоплею.
  • Додати трохи підморожені терті плавлені сирки і посолити суп.
  • Після повторного закипання всипати роздавлений часник і рубану зелень.

Зняти готовий сирний суп з ковбасою з плити і залишити настоятися під щільно закритою кришкою на чверть години.

Суп з ковбасою і вермішеллю

Інгредієнти:

  • 2 – 3 картоплини;
  • по 1 шт. моркви і цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 250 г вареної ковбаси;
  • 1/3 ст. дрібної вермішелі;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Спочатку відправити варитися у трилітрової каструлі бруски картоплі.
  • Коли вони стануть м’якими, додати в суп сіль і перець.
  • Приготувати засмажку з кубиків ковбаси, подрібнених овочів і пластинок часнику. Перекласти її до картоплі.
  • Всипати вермішель і варити страву ще 5 – 7 хвилин.

Готовий суп з ковбасою і вермішеллю подати з домашніми житніми сухариками.

Квасолеве перша страва

Інгредієнти:

  • 450 г курячого супового набору;
  • 200 г червоної консервованої квасолі;
  • 5 картоплин;
  • 3 л води;
  • 250 р «Краківської ковбаси;
  • 2 цибулини, 1 морквина;
  • пів-літри томатного соку;
  • по 2 г солі і перцю;
  • 25 г зеленої цибулі;
  • 1 щіпка французьких трав;
  • оливкова олія;
  • 5 десертних ложок сметани.
Дивіться також:  Як зварити гречку на воді | Рецепт

Приготування:

  • Курячий суповий набір залити водою, додати сіль, перець і варити на повільному вогні близько години.
  • У вже готовий бульйон всипати порізану картоплю.
  • Подрібнені цибулю і моркву обсмажити з ковбасою до зарум’янювання на оливковій олії. Потім злити томатним соком і тушкувати під кришкою 8 – 9 хвилин. Додати спеції і сіль за смаком
  • Перекласти масу з сковорідки в готовий бульйон з размягчившимся картоплею. Поварити суп 10 – 12 хвилин.
  • Додати консервовану квасолю без рідини і при необхідності досолити частування. Відразу вимкнути його і залишити настоятися на чверть години.

Подати зі сметаною і рубаним зеленим луком.

Томатний суп з ковбасою

Інгредієнти:

  • 2 картоплини;
  • цибуля і морква (по 1 шт.);
  • 4 невеликих помідора;
  • 4 копчені ковбаски;
  • 1 щіпка кмину;
  • сіль, сухий базилік і чорний перець;
  • 3 десертні ложки томатної пасти;
  • пучок різноманітної свіжої зелені;
  • 1 ч. л. цукру.

Приготування:

  • Подрібнені цибулю з морквою обсмажити на невеликій кількості будь-якого жиру. Додати томат-пасту, всипати сіль, усі рекомендовані в рецепті спеції і цукровий пісок. Гасити масу на повільному вогні 10 – 12 хвилин.
  • Довільно нарізати картоплю. Помідори потерти на дрібній тертці без шкірки. Ковбаски крупно порубати і обсмажити до легкої скоринки.
  • Всі підготовлені інгредієнти і томатну масу з сковорідки відправити в каструлю, залити водою і при необхідності досолити.
  • Поварити страва до розм’якшення овочів і всипати рубану зелень.

Зняти суп з вогню і дати йому настоятися кілька хвилин.

Як приготувати харчо

Інгредієнти:

  • 350 г мисливських ковбасок;
  • 80 г сухого рису;
  • 1 цибулина;
  • 3 часникових зубки;
  • 100 г томатного соусу;
  • 1,5 л фільтрованої води;
  • сіль, хмелі-сунелі, свіжа зелень;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Цибуля засмажити кубиками на рослинному маслі і відправити його варитися разом з сухим рисом.
  • На що залишився після цибулі олії обсмажити шматочки мисливських ковбасок. Додати томат-соус, потомити інгредієнти пару хвилин і перекласти в суп.
  • Посолити блюдо, додати розім’яту часник, спеції і посічену свіжу зелень.
  • Варити суп до м’якості рису.

Подати до столу з сирними грінками.

Гостре іспанське блюдо

Інгредієнти:

  • 4 л міцного курячого бульйону;
  • 3 – 5 картоплин;
  • свіжий часник за смаком;
  • 2 – 3 шт. томатів;
  • 1 великий м’ясистий солодкий болгарський перець;
  • 1 стручок чилі;
  • 3 – 4 мисливські ковбаски;
  • свіжа зелень;
  • 1 шт. ріпчастої цибулі;
  • сіль і спеції;
  • 1 морквина.
Дивіться також:  Борщ без капусти – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Мисливські ковбаски при необхідності акуратно очистити і нарізати невеликими кружечками. Обсмажити їх до появи рум’яної хрусткої скоринки на будь-якому маслі. Краще всього використовувати для цієї мети суміш рослинного і вершкового.
  • У сковорідку до вже зажарившейся ковбасі відправити соломку сирої морквини, мініатюрні кубики цибулі і дрібно нашатковану свіжий часник. Кількість останнього кожен кулінар визначає за своїм смаком.
  • Через пару хвилин спільної смаження інгредієнтів, відправити до них соломку перців, терті помідори без шкірки, всі спеції і кухонну сіль за смаком.
  • Розігріти курячий бульйон, відправити у нього довільно подрібнену картоплю і варити до розм’якшення.
  • Додати в суп вміст сковорідки.

Варити на повільному вогні ще 10 – 12 хвилин. Розлити по тарілках і присипати подрібненої обраної свіжою зеленню.

Шахтарський суп з гречкою і ковбасою

Інгредієнти:

  • 2 л фільтрованої води;
  • 80 г гречаної крупи;
  • 3 картоплини;
  • по 1 шт. моркви і цибулі;
  • по 2 десертні ложки соняшникової олії та вершкового масел;
  • 350 г вареної ковбаси;
  • сіль, перець, мелений коріандр і свіжа зелень.

Приготування:

  • Всі овочі промити і при необхідності почистити. Ковбасу звільнити від оболонки. Гречку добре перебрати від різного сміття і промити проточною холодною водою.
  • Дрібно порізати цибулю і картоплю. Моркву подрібнити соломкою за допомогою спеціальної корейської терки.
  • Ковбасу порізати середніми шматочками.
  • У глибокій сковороді розігріти відразу два виду масла. Викласти отриману суміш овочі і обсмажити при частому помішуванні до легкого зарум’янювання.
  • У каструлі довести до кипіння солону воду. Перемістити туди вміст сковороди і всі спеції, висипати ковбасу і картоплю.
  • Додати гречку і варити суп до готовності всіх компонентів. За бажанням, досолити.

Прикрасити страву великою кількістю свіжої зелені і подати до столу.

Гречка робить такий суп особливо ситним і поживним.

Найсмачніше перше блюдо вдасться приготувати з саморобної домашньої ковбаси. Вона може бути свинячий, яловичої, курячої або зробленої з будь-якого іншого виду м’яса. Якщо такого продукту під рукою не виявилося, то підійде і якісний магазинний.

Прокрутка до верху