Як приготувати юшку з морепродуктів
Це блюдо колись придумали марсельські рибалки. Поступово проста вуха з морепродуктів знайшла таку ж світову популярність, як французький багет, крем-брюле або круасан.
Набір компонентів:
- гребінці морські — 70 г;
- кальмари — 250 г;
- масло оливи — 40 мл;
- мідії очищені — 300 г;
- томати — 3 шт.;
- картопля — 4 шт.;
- філе риб (на вибір) — 1 кг;
- великі креветки — 270 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- часникові зубки — до 5 шт.;
- сік лимона;
- дрібна риба — 300 г;
- солодка морква;
- шафран, лист лавра, зелень.
Технологія приготування:
- Традиційна марсельська вуха готувалася без картоплі, тому нарізану часточками коренеплід використовуємо за вподобанням.
- Очищаємо, потрошимо і добре промиваємо набір дрібної риби, заливаємо її соком лимона, залишаємо на чверть години. Відокремлені хвости, голови і плавники поміщаємо в киплячу питну воду, відварюємо 20 хвилин, потім виймаємо і викидаємо.
- Рибне філе, як і інші морепродукти, дрібно нарізаємо, додаємо в проціджений бульйон, готуємо 10 хвилин. Витягаємо шматки з каструлі, залишаємо в тарілці, рідкий склад їжі знову пропускаємо через сито.
- Нарізаємо кружечками очищену моркву і цибулю. Подрібнюємо зубки часнику, помідори шаткуємо невеликими шматочками. Пасеруємо овочі до м’якого стану, викладаємо в чистий посуд для приготування юшки, додавши шафран, лист лавра, картоплю (за бажанням).
- Заливаємо компоненти супу рибною юшкою, відварюємо продукти до готовності, залишаємо страва хвилин на 20 настоюватися.
Дістаємо шматочки філе з каструлі, викладаємо порції в сервірувальні тарілки, додаємо бульйон, посипаємо нарубаною зеленню. Ароматна юшка з морепродуктів готова!