Суп з морепродуктів – 8 рецептів приготування

Як приготувати юшку з морепродуктів

Це блюдо колись придумали марсельські рибалки. Поступово проста вуха з морепродуктів знайшла таку ж світову популярність, як французький багет, крем-брюле або круасан.

Набір компонентів:

  • гребінці морські — 70 г;
  • кальмари — 250 г;
  • масло оливи — 40 мл;
  • мідії очищені — 300 г;
  • томати — 3 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • філе риб (на вибір) — 1 кг;
  • великі креветки — 270 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • часникові зубки — до 5 шт.;
  • сік лимона;
  • дрібна риба — 300 г;
  • солодка морква;
  • шафран, лист лавра, зелень.

Технологія приготування:

  • Традиційна марсельська вуха готувалася без картоплі, тому нарізану часточками коренеплід використовуємо за вподобанням.
  • Очищаємо, потрошимо і добре промиваємо набір дрібної риби, заливаємо її соком лимона, залишаємо на чверть години. Відокремлені хвости, голови і плавники поміщаємо в киплячу питну воду, відварюємо 20 хвилин, потім виймаємо і викидаємо.
  • Рибне філе, як і інші морепродукти, дрібно нарізаємо, додаємо в проціджений бульйон, готуємо 10 хвилин. Витягаємо шматки з каструлі, залишаємо в тарілці, рідкий склад їжі знову пропускаємо через сито.
  • Нарізаємо кружечками очищену моркву і цибулю. Подрібнюємо зубки часнику, помідори шаткуємо невеликими шматочками. Пасеруємо овочі до м’якого стану, викладаємо в чистий посуд для приготування юшки, додавши шафран, лист лавра, картоплю (за бажанням).
  • Заливаємо компоненти супу рибною юшкою, відварюємо продукти до готовності, залишаємо страва хвилин на 20 настоюватися.

Дістаємо шматочки філе з каструлі, викладаємо порції в сервірувальні тарілки, додаємо бульйон, посипаємо нарубаною зеленню. Ароматна юшка з морепродуктів готова!

Дивіться також:  Чорнослив фарширований горіхами з фото