З копченою куркою і плавленим сиром
Копчене м’ясо належить до не зовсім корисного, але багатьма улюбленому ласощів. Якщо додати його в перше блюдо в невеликій кількості, воно не принесе шкоди здоров’ю, а смак супу значно поліпшить.
Для приготування смачного молочного страви слід запастися:
- картопля – 4 бульби;
- сиром плавленим вершковим (будь-якої торгової марки) – 1 шт.;
- курячим стегном копченим – 280 м;
- морквою, цибулею;
- кропом;
- сіллю, спеціями (куркума, чорний перець);
- соняшниковою жиром.
Відварити копчене м’ясо у фільтрованій воді. Для насичення смаку бульйону можна додати моркву, цілу головку цибулі в лушпинні, кілька стеблинок зелені. Окремо на сковороді підсмажується цибулю, після моркву до рум’яності.
Очищена картопля нарізати соломкою. Готове м’ясо виймається з каструлі, остуджується, відділяється від кістки і нарізати маленькими кубиками.
У проціджений бульйон опускається картопля, піджарка. Коли картопля буде майже готова, додати в суп, м’ясо, сирок, спеції і зелень. В кінці посолити, настояти і подати, розлив по тарілках.