Суп з сушених білих грибів, рецепт з фото

Суп з сушених білих грибів рецепт

Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для супу з сушених білих грибів:

1. 70 г сухих білих грибів.
2. 150 г свіжих печериць.
3. 1 невелика морквина.
4. 4 картоплини.
5. 1 середня цибулина.
6. 30 г вершкового масла.
7. 3 ст. л. олії соняшника.
8. Сіль.
9. Перець.
10. 2 зубч. часнику.

Приготування супу з сушених білих грибів

Білі гриби попередньо необхідно ретельно вимити і замочити у воді на кілька годин. Для цього знадобиться невелика каструля або мисочка. Після замочування грибочки дістаються з ємності з водою. До цього часу вони стають насичено-коричневого кольору. Плоди нарізати на середні шматочки. Вода з миски, де замочували гриби, залишається для основного бульйону. Щоб суп не потрапили жодні піщинки, травинки та інші дрібні непорозуміння» воду потрібно добре процідити за допомогою марлі.


Грибна вода виливається в каструлю на 4 літри. У неї відправляються грибочки, і доливається чиста вода, щоб вийшов необхідний обсяг. Вода з грибами доводиться до кипіння на сильному вогні, а потім його необхідно зменшити. Гриби повинні опуститися на дно.
Картопля очищається і нарізати на кубики, брусочки або у вигляді соломки. Морквина очищається і нарізати на брусочки або крупно натирається за допомогою терки. Цибуля очищається і нарізати невеликими кубиками. Печериці ополіскують, очищаються і нарізати на тонкі пластини.
На сковорідку відправляється масло соняшнику і вершкове масло. На розігріту сковорідку висипаються підготовлені овочі – печериці, цибуля та морква. Гриби з овочами страхуються, солятся і перчатся. Щоб надати супу пікантності і аромату в зажарку можна додати подрібнений часник.
Після того як гриби в каструлі зваряться, до них додається картопля. Вміст потрібно варити близько 10 хвилин на маленькому вогні. Потім в бульйон додається овочево-грибна обсмажування. Інгредієнти перемішуються. При бажанні блюдо солиться, перчится і приправляється спеціями. Суп вариться ще приблизно 10 хвилин і знімається з вогню.
Аромат супу буде поширюватися по всьому будинку, тому розливайте його по тарілках, і радуйте своїх близьких смачним блюдом.

Дивіться також:  Рецепт фаршированих помідорів