Свинячі реберця в прованських травах
Інгредієнти: кіло свинячих реберець, великий апельсин, 1-3 зуб. свіжого часнику, 5-6 листочків розмарину, суміш прованських трав, велика сіль, 2 ст. л. солодкої гірчиці.
- Реберця потрібно вибирати з великою кількістю м’яса на них. Якщо вони заморожені, необхідно попередньо розморозити м’ясний продукт до кімнатної температури, промити і обсушити рушниками їх паперу. Різати продукт не потрібно.
- Далі ребра намазуються сіллю і гірчицею. Ці компоненти потрібно добре втерти в м’ясо, щоб воно краще і швидше добре просочилося.
- Підготовлена свинина накривається харчовою плівкою, щоб її поверхня не сохла, і переставляється в холод на 3-4 години.
- Ребра викладаються на промаслений лист. Зверху висипаються прованські трави, розкладається розмарин і розсипається роздавлений часник.
- Половина апельсина нарізається тонкими скибочками і розкладається на м’ясо. Фруктові шматочки додатково промаринуют свинину і поліпшать смак. Соком з другої половини поливаються ребра.
М’ясо буде запікатися при 180-190 градусах близько півгодини.