Свинина в духовці — 23 рецепта запікання соковитої свинини

Свинячі реберця в прованських травах

Інгредієнти: кіло свинячих реберець, великий апельсин, 1-3 зуб. свіжого часнику, 5-6 листочків розмарину, суміш прованських трав, велика сіль, 2 ст. л. солодкої гірчиці.

  • Реберця потрібно вибирати з великою кількістю м’яса на них. Якщо вони заморожені, необхідно попередньо розморозити м’ясний продукт до кімнатної температури, промити і обсушити рушниками їх паперу. Різати продукт не потрібно.
  • Далі ребра намазуються сіллю і гірчицею. Ці компоненти потрібно добре втерти в м’ясо, щоб воно краще і швидше добре просочилося.
  • Підготовлена свинина накривається харчовою плівкою, щоб її поверхня не сохла, і переставляється в холод на 3-4 години.
  • Ребра викладаються на промаслений лист. Зверху висипаються прованські трави, розкладається розмарин і розсипається роздавлений часник.
  • Половина апельсина нарізається тонкими скибочками і розкладається на м’ясо. Фруктові шматочки додатково промаринуют свинину і поліпшать смак. Соком з другої половини поливаються ребра.

М’ясо буде запікатися при 180-190 градусах близько півгодини.

Дивіться також:  Щука в духовці – 8 рецептів запікання
Прокрутка до верху